Beograd se 9. decembra priključuje globalnoj mreži Impact Hub, koja u više od 70 gradova sveta svojim aktivnostima podstiče razvoj preduzetništva od šireg značaja i okuplja više od 9.000 članova, i to start-up preduzeća, konsultanata, dizajnera, preduzetnika, filantropa, investitora i stvaralaca romena. Impact Hub Beograd biće zvanično otvoren 9. decembra 2014. u 14.00 sati u Velikoj sali nekadašnje Zadružne palate u Makedonskoj ulici br. 21 u Beogradu.

Impact Hub Beograd je novi prostor u našem gradu za razvoj preduzetnišva od šireg značaja i stvaranje pozitivnog uticaja na društveno okruženje. U pitanju je mnogo više od samo zajedničkog radnog prostora (co-working). Kao deo sistema globalne mreže istoimenih organizacija širom sveta, Impact Hub svojim korisnicima nudi svojevrsnu podršku kroz umrežavanje sa svim članovima, kao i podršku u edukaciji i razvoju biznisa. Impact Hub Beograd predstavlja sponu između start-up preduzeća, kreativnih preduzetnika, i društvenih inovatora sa jedne i investitora, filantropa i programa finansijske podrške, sa druge strane.

Sami programi Impact Hub-a su rezultat dugogodišnje izgradnje ekosistema resursa i prakse uspešnih preduzetnika i preduzetnica, koji nastaju kroz zajednički osmišljene radionice, učešćem potencijalnih i  aktivnih članova na značajnim dešavanjima, realizacijom start-up ideja i oslanjajući se na resurse globalne Impact Hub zajednice. Impact Hub Beograd je već ugostio nekoliko prezentacija i radionica, u toku pilot faze izgradnje zajedničkog radnog okruženja. U novembru, u saradnji sa Synergy Talents, započeta je serija seminara za razvoj poslovnih veština, koja funkcioniše po principu fer plaćanja. Najavljen je i početak programa za dodelu nagrade za društvene promene Social Impact Award, koji se po prvi put od ove godine sprovodi i u Srbiji. Povodom globalne nedelje preduzetništva, globalne i lokalne inicijative koja objedinjuje običaje i preduzetničku kulturu svake od zemalja koje su prihvatile ovu inicijativu, krajem novembra Impact Hub je ugostio predstavnike 31 evropske kancelarije i članova Junior Achievement Alumni klubova koji su pristigli u Beograd i održali trodnevni sastanak.

Impact Hub Beograd se nalazi u samom centru grada, u Makedonskoj ulici br. 21, u prostorijama nekadašnjeg Studija 10 Radio Beograda. U saradnji sa grupom mladih arhitekti iz URED I Studia, prostor je preuređen za potrebe Impact Hub-a, čuvajući svoj oblik i duh iz vremena tridesetih godina prošlog veka, i tako stvorivši potpuno autentično okruženje za rad u našem gradu.

Zvanično otvaranje Impact Hub-a Beograd održava se u utorak, 9. decembra. Na otvaranju će o globalnim partnerstvima i programima Impact Hub mreže i prilikama za regionalni razvoj govoriti Simon Ulvund, Direktor globalne mreže Impact Hub i Maria Trindade, Menadžerka Impact Hub-a u Londonu. Govoriće i Mirjana Šakić, predstavnica ERSTE Banke, i to o podršci za socijalno preduzetništvo, dok će predstavnik Ministarstva omladine i sporta predstaviti programe podrške za zapošljavanje mladih.

O IMPACT HUB-U

Impact Hub je nastao u Londonu 2005. tada poznatiji samo kao The HUB. Danas – od San Franciska do Johanesburga – Impact Hub je sistem globalne mreže sa preko 9.000 članova u više od 70 gradova sveta. Svaka zajednica Impact Hub-a je pravo bogatstvo inovativnih programa i značajnih dešavanja i mesto inspiracije, povezivanja i osnaživanja, mesto gde se ideje stvaraju, grade, i realizuju sa ciljem da doprinesu održivosti društveno-ekonomskih i ekoloških promena! Pronađite više informacija na ** Impact Hub web stranici ovde