U okviru kampanje “Zaštita za sve” 17. i 18. juna od 15 do 19 časova u holu i na platou ispred Rajićeva Šoping centra u Beogradu (Knez Mihailova broj 54), održaće se niz atraktivnih edukativnih i zabavnih aktivnosti za decu i roditelje, sa ciljem informisanja o merama zaštite od sunca.Tokom oba dana „Vikenda sunčanih avantura”, na otvorenom prostoru ispred Rajićeva Šoping centra biće organizovana takmičenja na temu zaštite od sunca u kojima će učestvovati deca iz šest beogradskih osnovnih škola, kao i deca koja se tog dana prijave za učešće. U zavisnosti od pokazanog znanja o odgovornom ponašanju na suncu pobednici takmičenja, bilo da se takmiče kao deo unapred prijavljenih ekipa iz osnovnih škola ili pojedinačno uz prijavu na licu mesta, osvojiće atraktivne poklone.

Naporedo sa ovim takmičenjima, na velikim ekranima u holu Rajićeva Šoping centra, održaće se i takmičenje u igranju edukativne online igrice „Sunčane avanture”, koja je već postala veoma popularna među decom. Najbolje na ovom takmičenju takođe očekuju atraktivne nagrade.

Tokom oba dana trajanja događaja, roditeljima će biti na raspolaganju besplatno dermatološko savetovalište u kojem će moći da, u razgovoru s lekarima specijalistima dermatovenerologije, saznaju sve informacije o važnosti i načinima zaštite dečje kože od sunca.
 
Svi učesnici takmičenja i posetioci savetovališta kao poklon će dobiti knjigu „Deca i Sunce”. Autor ove knjige u stihovima je prim. dr Milan Bjekić, dermatolog, a ilustrovao je poznati umetnik Dobrosav Bob Živković. Stihovi u ovoj knjizi pričaju priče o ljubavi dece i sunca, ali im prenose i dragocene savete o tome kako da rastu zdravo i bezbedno pod suncem.

Tokom „Vikenda sunčanih avantura” deca će imati priliku da se druže sa poznatim glumcem i voditeljem emisije za decu „Plava ptica” Osmanom Ahmetom i Cerijem, glavnim junakom igrice “Sunčane avanture”.

„Vikend sunčanih avantura” se organizuje u okviru edukativne kampanja „Zaštita za sve” sa ciljem edukacije dece, roditelja i prosvetnih radnika o važnosti odgovornog ponašanja na suncu.

Kampanju “Zaštita za sve” sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, od 2018.godine, kao nastavak kampanje “Pregled za sve”.