12. april može izgledati kao sasvim običan dan, međutim, da li ste znali da je upravo na ovaj datum 1961. godine Jurij Gagarin (građanin Sovjetskog Saveza) izveo prvi let čoveka u svemir, što je bio istorijski događaj koji je otvorio put istraživanja svemira za dobrobit celog čovečanstva. Od tada, ovaj datum je proglašen za Međunarodni dan leta u svemir i obeležava se svake godine kako bi se označio početak svemirske ere za čovečanstvo, potvrđujući važan doprinos svemirske nauke i tehnologije našem društvu. FOREO, brend koji je poznat svim ljubiteljima kozmetike po praktičnim i inovativnim rešenjima za negu kože, uzeo je inspiraciju iz nauke u okviru istraživanja svemira kada je razvijao kultni i najprodavaniji uređaj za čišćenje i masažu lica – LUNA uređaj.  „Brend FOREO pokrenut je pre deset godina lansiranjem prve generacije LUNA proizvoda.

Bio je to prvi put da je jedinstveno dizajniran silikon kombinovan sa tehnologijom za lepotu kako bi se koži pružilo vrhunsko čišćenje i masaža. Tada smo izabrali ime LUNA jer je silikon bio materijal koji je korišćen za čizme Nila Armstronga za sletanje na Mesec. 10 godina nakon lansiranja ovog proizvoda, prodali smo preko 20 miliona LUNA uređaja širom sveta, što znači da kada se sve sabere - ova dužina bi nas odvela 3500 km daleko - što je 10% puta do samog Meseca od Zemlje", izjavio je Vladimir Čuturilo, generalni menadžer švedske firme Foreo.

LUNA™

FOREO-ova najnovija generacija LUNA proizvoda je LUNA™4 koji nudi režime nežnog i dubokog čišćenja, u potpunosti prilagođen svačijoj rutini čišćenja lica. Ovaj uređaj omogućava prilagođavanje svakog režima odabirom intenziteta u aplikaciji FOREO koji najbolje odgovara koži.

LUNA™ 4 takođe sadrži različite obrasce masaže - svaki sa svojim jedinstvenim prednostima. Ovaj uređaj se takođe može koristiti i bez aplikacije i dizajniran je tako da su silikonske tačke za dodir 17% mekše od onih na LUNA™ 3, što im omogućava da još lakše klize preko kože i održavaju prirodnu elastičnost. Štaviše, funkcija zaključavanja za putovanja znači da ga možete poneti sa sobom svuda.

Kliničko istraživanje zasnovano na potrošačkom testiranju u trajanju od 28 dana, dokazalo je da ovaj uređaj uklanja 99% prljavštine, ulja i ostatke šminke sa kože.

Još jedan FOREO uređaj koji je inspirisan svemirom je UFO™. Ne samo da ime ovog uređaja otkriva njegovu vanzemaljsku inspiraciju, već oblik uređaja oponaša oblik "letećeg tanjira".

UFO™

UFO je uređaj prilagođen za kućnu upotrebu čiji tretman traje svega dva minuta.

UFO uređaj je kombinacija naučno potvrđene terapije toplote, terapije hladnoće, LED svetlosne terapije i T-Sonic™ masaže koja podstiče da koža u potpunosti upije masku za lice. Ova inovativni uređaj ostavlja kožu obnovljenu i nahranjenu za samo nekoliko minuta. Korišćenjem specijalno dizajniranih UFO maski za lice, ovaj uređaj omogučava uživanje u unapred programiranim rutinama putem FOREO aplikacije.

Svaka aktivirana UFO maska ili bilo koja druga FOREO maska ima svoju rutinu tretmana u FOREO aplikaciji, koja može biti sinhronizovana sa UFO uređajem i može biti korišćena u offline režimu.