Koliko ste puta čuli da muškarci, iako ne neguju svoju kožu, imaju manje problema s njom? Upravo smo se ovim i sličnim mitovima pozabavili nedavno na prvom regionalnom NIVEA događaju koji se održao u Zagrebu, na predstavljanju NIVEA DERMA Skin Clear linije u Cogitu i Uraniji. Na zanimljivoj i dinamičnoj panel-diskusiji otkrili smo koliko je briga spolja jednako važna kao i briga iznutra da bismo postigli lep i zdrav izgled naše kože. Moderatorka Aleks Milinković je  zajedno sa svojim sagovornicama, magistarkom nutricionizma i vlasnicom nutricionističko-dijagnostičkog centra Nutrilife, Ivanom Barišić,  kao i dermatologom Ružicom Jurakić Tončić objasnila šta sve utiče na izgled i zdravlje naše kože, da problematična koža i akne nisu samo problemi s kojima borbu vode mladi tokom puberteta i da nečista koža može da se pojavi u bilo kom životnom dobu, u različitim pojavnim oblicima i jednako pogađa žene kao i muškarce.

Bjuti novinarka i influenserka Korana Marović, bjuti urednica „Kosmopolitena“ Slovenija Nataša Mernik i influenserka Mihaela Lakičević iz Srbije prisutnima su otkrile svoje najgore greške, kada je u pitanju nega lica, na koji način rešavaju te probleme i kako im je nova DERMA Skin Clear linija za čišćenje lica pomogla da krenu da sarađuju sa svojom kožom i poboljšaju ten.

Često nam je teško da iskombinujemo proizvode koji nam u potpunosti odgovaraju. Međutim, NIVEA DERMA Skin Clear proizvodi znaju da problematična koža zahteva i više od same nege, pa su zato razvijeni kako bi pazili prvenstveno na potrebe potrošača i prilagodili se njihovim individualnim potrebama. Zahvaljujući vrlo efikasnim sastojcima i posebno blagim formulama nova NIVEA DERMA linija čisti kožu i poboljšava ten za samo sedam dana!

Tokom dana na koži se sakuplja višak sebuma koji zatvara pore i podstiče razvoj nečistoća. Počni svoju rutinu s nežnim, ali delotvornim DERMA Skin Clear gelom za umivanje koji dubinski čisti kožu i pročišćava pore, ali i efikasno smanjuje i sprečava da se ponovo jave nepravilnosti.

• Dubinski čisti kožu sklonu nepravilnostima
• Pročišćava pore i uklanja višak sebuma
• Formula sa salicilnom kiselinom i niacinamidom
• Veganska formula

Postignite ponovo balans kože i nadogradite svoju rutinu uz NIVEA DERMA Skin Clear toner za lice koji čisti i koži daje dodatnu hidrataciju, bez zapušavanja pora.

• Ujednačava kožu sklonu nepravilnostima
• Hidrira kožu i pomaže u kontroli sebuma
• Formula sa salicilnom kiselinom i niacinamidom
• Veganska formula, bez etil-alkohola

Vrati kontrolu nad svojom kožom uz pomoć zvezde NIVEA DERMA Skin Clear linije – noćnog eksfoliatora koji zahvaljujući svojoj visokokoncentrisanoj formuli s 8 % salicilne i glikolne kiseline u kombinaciji s niacinamidom ubrzava prirodni proces obnove kože, smanjuje fleke i sprečava njihov ponovni nastanak, za vidljive rezultate za samo 7 dana!

• Vidljivo smanjuje nepravilnosti i sprečava njihov ponovni nastanak
• Visokokoncentrisana formula s 8 % AHA/BHA (glikolna i salicilna kiselina) i niacinamida
• Podržava prirodan proces obnove kože uz antibakterijski efekat
• Veganska formula

Kao dopuna kompletnoj liniji za povremenu potrebu, tu je NIVEA DERMA Skin Clear piling protiv nečistoća koji smanjuje mitesere i bubuljice, zaglađuje teksturu kože i čisti pore zahvaljujući formuli sa salicilnom kiselinom i niacinamidom.

• Otčepljuje pore i zaglađuje teksturu kože
• Smanjuje mitesere i bubuljice
• Bez isušivanja kože
• Formula sa salicilnom kiselinom i niacinamidom
• Namenjen je za korišćenje  2-3 puta nedeljno

Nove DERMA Skin Clear formule su dermatološki i klinički ispitane kako bi efikasno smanjile i sprečile pojavu nepravilnosti  –  za čistiji, vidljivo poboljšan ten!

Fotograf: Petar Santini

1. Kao prvi korak jutarnje i večernje rutine uvek koristi gel za umivanje: nežno umasiraj na mokro lice i isperi. Zatim nežno utapkaj toner na oprano lice rukama ili vatom i nemoj ispirati. S oba proizvoda izbegavaj područje oko očiju.

2. Uveče, na kraju tvoje rutine, nanesi noćni eksfoliator na dobro očišćeno lice.

Upotrebi DERMA Skin piling kao alternativu noćnom eksfoliatoru. Koristi ga povremeno (preporučuje se 2-3 puta nedeljno), nežno umasiraj na mokro lice nakon čišćenja lica gelom za umivanje. Isperi pre nanošenja tonera i izbegavaj područje oko očiju.

NIVEA DERMA Skin Clear brine i o okolini

Ambalaža novih NIVEA Derma Skin Clear proizvoda sastoji se 98 % od rPET -a (sve osim nalepnice, kapice i pumpice za doziranje), a složena kutija ambalaže pilinga se sastoji od odgovorno nabavljenog materijala koji nosi oznaku „FSC“ (Forest Rewardship Council®).

Dostupno od novembra 2022.

NIVEA DERMA Skin Clear gel za umivanje 150 ml –  preporučena mpc 718,74 RSD
NIVEA DERMA Skin Clear toner za lice 200 ml – preporučena mpc 718,74 RSD
NIVEA DERMA Skin Clear noćni eksfoliator 40 ml  – preporučena mpc 790,61 RSD
NIVEA DERMA Skin Clear piling protiv nečistoća 150ml – preporučena mpc 718,74 RSD

Za više informacija o novom proizvodu posetite: www.nivea.rs/nivea/dermaskinclear

Foto: Petar Santini

Foto 1 - Moderatorka Alex Milinković, radio voditeljka i blogerica, magistar nutricionizma i vlasnica nutricionističko dijagnostičkog centra Nutrilife – Ivana Barišić, dermatovenerolog - Ružica Jurakić Tončić, beauty novinarka i influencerka - Korana Marović, beauty urednica Cosmopolitana Slovenija - Nataša Mernik , influencerka Mihaela Lakičević iz Srbije

Foto 2 - Derma Event