Eucerin®DermoPURE i Eucerin® linija za zaštitu od sunca sadrže preparate za kompletnu negu i zaštitu od sunca, koji uz umanjenje simptoma masne i problematične kože, obezbeđuju ublažavanje tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog nastanka. Sa problemom akni, koji osim estetskih izaziva i emocionalne probleme poput pada samopouzdanja, suočava se 95% adolescenata i 40% odraslih, a iskustva pokazuju da borba protiv akni, čak i uz podršku dermatologa i adekvatnu negu, dugo traje. Dodatno rezultati te borbe često nisu zadovoljavajući ni kada se problem akni umanji ili nestane, jer na koži nakon toga ostaju tamne fleke koje kvare ujednačenost tena.

Stručnjaci zato naglašavaju da je u nezi kože sklone aknama, pored redovnog i temeljnog čišćenja i nege adekvatnim preparatima, veoma važna specijalno formulisana zaštita od sunca, jer UV zraci mogu da pogoršaju hiperpigmentacije koje su posledica akni.

Izlazeći u susret potrebama svojih korisnika, sa ciljem da njihov život menja na bolje, Eucerin® je zato, u saradnji sa dermatolozima i farmaceutima,  već dokazano efikasnoj  Eucerin®DermoPURE liniji pridružio preparate specijalno formulisane da umanje tamne fleke od akni. Takođe, da bi nega u borbi protiv akni i njihovih posledica bila potpuno zaokružena, u okviru Eucerin® linije za zaštitu od sunca formulisan je preparat koji je namenjen za zaštitu od sunca masne kože sklone aknama.

TRI KORAKA NEGE ZA UJEDNAČEN TEN I KONAČNO ZBOGOM TAMNIM FLEKAMA
1.ČIŠĆENJE

Kada je čišćenje masne i problematične kože u pitanju, dermatolozi savetuju da je dovoljno lice prati dva puta dnevno, uz upotrebu preparata koji je efikasan, ali nije agresivan prema koži. Upravo takav preparat je Eucerin® DermoPURE Gel za čišćenje kože. Namenjen svakodnevnoj primeni, u praktičnom pakovanju od 400ml sa pumpicom, ovaj preparat ne sadrži sapune i parfeme, a pogodan je za upotrebu i za osobe koje imaju osetljivu kožu.

2.NEGA

Nakon čišćenja, ujutru i uveče, na kožu nanesite Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom koji klinički dokazano umanjuje uporne tamne fleke od akni, efikasno ublažava simptome masne i problematične kože i pruža koži dugotrajni mat izgled. Ublažavanje upornih tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog ponovnog nastanaka u formulaciji ovog preparata obezbeđuje Eucerin® patentirani Thiamidol®. U pitanju je supstanca koja se nakon desetogodišnjeg istraživanja Eucerin istraživačkog centra, tokom kog je testirano oko 50 000 supstanci, pokazala kao najefikasnija u smаnjenju hiperpigmentacija. Dodatno, formulacija ovog preparata sadrži salicilnu kiselinu, koja efikasno umanjuje pojavu simptoma masne i problematične kože, i likokalkon A, koji deluje protivupalno. Pored toga, sebum regulatorna tehnologija primenjena u formulaciji  Eucerin®DermoPURE Seruma sa trostrukim efektom, smanjuje lučenje sebuma i pruža koži dugotrajan mat izgled.

3.ZAŠTITA

Za zaštitu od sunca kože sklone aknama, veoma je važno da redovno, ne samo tokom leta, koristite preparate namenjene ovom tipu kože. Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30 i SPF 50+ je specijalno formulisan za masnu i kožu sklonu aknama, ima laganu teksturu, brzo se upija i ne ostavlja lepljive tragove, tako da je pogodan i kao podloga za šminku. Napredna spektralna tehnologija u formulaciji ovog preparata kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Sebum regulatorna tehnologija za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro česticama čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni mat efekat koji traje do osam sati.

INFO PLUS: Za kompletnu negu kože sklone aknama u  bolje snabdevenim apotekama sada potražite specijalno pakovanje koje, pored Eucerin®DermoPURE Seruma sa trostrukim efektom, kao poklon sadrži Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+, kao i pakovanje dva Eucerin® DERMOPURE Gela za čišćenje kože po ceni jednog.