HELIOCARE - kako se najbolje zastititi od sunca?
Koje sastojke svaki preparat za zastitu od sunca mora da ima, na sta obratiti paznju kada citamo etiketu sa sadrzajem? Svaki preparat treba da sadrzi zastitni faktor od sunca i to minimum SPF50. (Savetuje se upotreba proizvoda sa SPF tokom citave godine.) Pored toga, preparat treba da sadrzi vitamine i antioksidanse koji imaju antiage protektivno dejstvo i pomazu da se odrzi jak imunitet. (jacaju organizam i stite ga izunutra).

Postoje preparati koji pruzaju  topikalnu i oralnu zastitu od sunca, a  prilagodjeni su svim tipovima koze. Te preparate nazivamo Heliocare .Pored spreja za telo, krema, gelova, i foto protektivne sminke, savetuje se koriscenje Heliocare Oral i Ultra D kapsula, koje se kao dodatak ishrani redovno uzimaju radi ocuvanja lepog zdravog i prepalnulog tena.

Ovakav vid zastite predstavlja najpotpuniju solarnu zastitu (Inside&Out Protection, zastita spolja i iznutra).

Ovakvi preparati , u sebi sadrze i jedinstveni sastojak: Fernblock - patentiranu tehnologiju koja se bazira na listu paprati (Polypodioum Leucotomos)
 
- Koje su najcesce zablude sa kojima se srecete a vezano za suncanje i zastitnu kozmetiku?

- Najcesce zablude:

• SPF je potrebno koristiti samo u letnjem periodu.

• Dovoljno je naneti zastitini krem sa SPF / 1-2 puta dnevno.

• Kada je oblacno, ne mora se koristiti SPF.

Da li je za negu koze tokom leta dovoljno samo staviti kozmetiku sa zastitnim faktorom ili je treba dodatno negovati i cime?

Tokom leta, kozu lica i tela je potrebno hidrirati, jer se usled izlozenosti suncu vetru i slanoj vodi, koza isusuje. Pored krema sa SPF-om, koje se redovno nanose tokom dana, uvece je kozu dobro namazati hidrantnim mlekom/kremom za telo ili na vlaznu kozu naneti malo kokosovog ili drugog prirodnog ulja, koje ce kozu dodatno hidrirati tokom noci.

Takodje, za one koji imaju jako suvu ili osetljivu kozu, ili su alergicni na sunce, savetuje se koriscenje kapsula Heliocare Oral, koje dodatno stite organizam od suncevog zracenja, i imaju antioksidativno dejstvo. Pored toga, redovno koriscenje kapsula u znatnoj meri ublazava postojece pigmentacije na kozi, i sprecava nastanak novih solarnih elastoza i drugih promena (pigmentacija) na kozi.

Sta je sa preparatima koji se reklamiraju kao oni koji pomazu postizanje bronzane boje? Da li su stetni ili ne? Moraju li oni da imaju zaatitni faktor?

Postizanje bronzane boje moguce je ubrzati i pojacati koriscenjem preparata koji u sebi sadrze beta karoten. Medjutim, ovde treba biti oprezan jer je zbog prisustva beta karotena moguce dobiti narandzastu (sargarepa) boju tena.

Preparat Heliocare Oral - kapsule/dodatak ishrani, sadrzi u sebi malu dozu beta karotena (pored Fernblock-a i zelenog caja) koji pomaze da se dobije i ocuva preplanula (bronzana) boja.
Za one kojima je bitan unos vitamina D, tu su Heliocare UltraD kapsule, koje u sebi dodatno sadrze VitaminD, kao i duplu dozu aktivne supstance za foto-imuno protekciju: Fernblock-a.

Kapsule za oralnu zastitu uzimaju se kao dodatak ishrani, 1-2 kapsule na dan, pre izlaganja suncu, i nemaju nikakva nezeljena dejstva.

Dermatolozi sirom sveta, preporucuju kapsule, kao odlicnu zastitu koze i citavog organizma od UVA/UVB zracenja, kod prevencije melanoma, kao i za ujednacenu boju tena i kozu bez suncanih pega i fleka. Narocito je vazno, da kapsule koriste osobe koje su preosetljive na sunce ili imaju alergije na sunce, kao i trudnice i osobe sa slabim imunim sistemom.

Svi preparati koji se leti nanose na kozu, trebalo bi da imaju u sebi SPF kako bi kozu zastitili od sunca. Moze doci do crvenila koze pa i do opekotina, ukoliko se na kozu nanose ulja za potamnjivanje ili slicni proizvodi koji u sebi ne sadrze SPF. Minimalan SPF (za gradske uslove) je SPF15 dok deca i odrasli (tokom leta) treba da korsite minimum SPF30.

Proizvode za zastitu od sunca treba nanositi u tankom sloju, nakon svakog kupanja, i to vise puta na dan, kao i u danima kada je vreme oblacno.

Heliocare i Heliocare360 su proizvodi spanske farmaceutske kompanije Cantabria Labs, i mogu se naci u svim bolje snabdevenim apotekama sirom Srbije, kao i preko generalnog zastupnika firme MSFpharm iz Beograda. (www.msfpharm.com)