Mnogi od nas oklevaju da upotrebljavaju preparate za zaštitu od sunca zato što im smeta lepljiv i vidljiv trag koji nakon toga ostaje na koži. Istovremeno, mnoge od nas brinu njihovi štetni uticaji na životnu sredinu. Ali, sada možete da zaboravite na ove brige. Novi Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, obezbediće vašoj koži efikasnu zaštitu bez lepljivog traga. Takođe, zahvaljujući radu tima naučnika i saradnika brenda Eucerin®, negativni uticaji Eucerin®preparata za zaštitu od sunca na životnu sredinu, svedeni su na minimum. U SKLADU SA HAVAJSKIM ZAKONOM I 100% BEZ NAJLONA - Upotreba preparata za zaštitu od sunca neophodna je da bi se zaštitilo zdravlje naše kože i organizma. Ali, tokom boravka u reci, moru ili okeanu, kao i tokom tuširanja, neizbežno, deo njihovog sadržaja ostaje u vodi. Čak i ako su vodootporni.

Zbog toga se veoma često postavlja pitanje efekata formulacija preparata za zaštitu od sunca na okolinu, pre svega održivost mora i okeana. U fokusu rasprava i naučnih istraživanja na tu temu, najčešće se nalaze pitanja uticaja UV filtera, posebno oksibenzona i oktinoksata, na opstanak koralnih grebena. Pored toga, govori se i o štetnim uticajima određenih vrsta mikroplastike, koje sadrže mnogi preparati za negu i zaštitu od sunca, na život u morima i okeanima.

U saradnji sa naučnicima širom sveta, Eucerin® istraživački tim ovim pitanjima bavi se dugi niz godina. Značajni rezultati u tom smislu već su postignuti. Preparati iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca već zadovoljavaju standarde minimalizovanja negativnog uticaja na okruženje, bez kompromisa u pogledu visoke efikasnosti zaštite od sunca.

Formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca koriste optimalnu kombinaciju organskih UV filtera koji su u saglasnosti sa vrlo striktnim zakonskim standardima kozmetičke regulative Evropske unije i ne sadrže oksibenzon i oktinoksat filtere, koji su predmet rasprave u pogledu uticaja na opstanak korala u okeanima. Na taj način već su usklađene sa Havajskim zakonom kojim je ova američka država postali prva na svetu u kojoj je zabranjena distribucija i korišćenje krema za zaštitu od sunca koje sadrže ove UV filtere.

Pored toga, iz formulacija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca isključen je i najlon, vrsta mikroplastike koja se veoma sporo razgrađuje u vodi i tako zagađuje mora i okeane, a koristi se u mnogim proizvodima za negu kako bi bili prijatniji za nanošenje. Eucerin® je još 2015.godine preduzeo inicijativu prestanka korišćenja ovog sastojka u svojim preparatima, a danas su svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca 100% bez najlona.
 
Osim o održivosti mora i okeana, Eucerin® posvećuje pažnju i drugim aspektima održivosti. Od jula ove godine svi Eucerin® proizvodi širom sveta koji izlaze iz fabrika neće sadržati štampana uputstava. Neophodne informacije nalaziće se na ambalaži preparata i biće dostupne na web sajtu. Na ovaj način biće sačuvano 47 tona papira i 103 tone drveta. U kombinaciji sa ukidanjem sekundarne kartonske ambalaže, do 2025. godine uštedeće se 190 tona papira godišnje.

Preduzimajući sve ove mere, kao brend sa tradicijom dugom više od 130 godina, Eucerin® je otišao korak dalje - pored toga što negom koju pružaju njegovi preparati menja na bolje život svojih korisnika, preuzima odgovornost i za bolji život na celoj planeti.

VIŠE OD UV ZAŠTITE BEZ LEPLJIVIH TRAGOVA NA KOŽI

Brinući o zaštiti životne sredine, bez kopromisa u pogledu visokefikasnosti svojih preparata, Eucerin® ne zaboravlja i jednu vrlo važnu stvar – da bi se redovno koristili i sačuvali našu kožu i zdravlje, preparati za zaštitu od sunca moraju biti prilagođeni individualnim potrebama i prijatni za upotrebu.

Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, u tom smislu maksimalno izlazi u susret svima koji žele da preparat za zaštitu od sunca nakon nanošenja ne ostavlja lepljiv trag, a pouzdano štiti. Inovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente. Zbog toga je, samo par trenutaka nakon nanošenja, vaša koža suva na dodir i baršunasta.

Formulacija ovog preparata, kao i svih preparata iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca, zasnovana je na naprednoj spektralnoj tehnologija koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu i Likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu. Zahvaljujući tome, Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, pored UVA i UVB zaštite, pruža vašoj koži i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).Ova činjenica veoma je važna s obzirom da, prema novijim naučnim saznanjima, tokom izlaganja suncu HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres, a posledica ovog uticaja je prevremeno starenje kože i pojava hiperpigmentacija.

INFO PLUS: Do kraja juna u bolje snabdevenim apotekama sve Eucerin® preparate za zaštitu od sunca možete nabaviti po specijalnim, 25% nižim cenama