ANTHELIOS - VISOKA ZAŠTITA ZA OSETLjIVU KOŽU
Kako bismo nesmetano uživali na zimskom suncu i izbegli negativne posledice UV-zraka  potrebno je da i zimi zaštitimo osetljivu kožu lica od sunčevih zraka. Laboratoriji La Roche-Posay preporučuju dva Anthelios proizvoda za zaštitu lica koji pružaju vrlo visoku, fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu širokog spektra i pružaju optimalnu SPF 50+ zaštitu protiv UVA-zraka. Anthelios XL SPF 50+ upijajuća krema primerena suvoj koži lica  i Anthelios XL SPF 50+ ekstremni fluid za normalnu i mešovitu kožu lica pružaju sigurnu zaštitu i užitak na suncu tokom zimskih dana.

Bez obzira da li se tokom zimskog perioda odlučimo za odmor u planinama ili neku daleku i toplu destinaciju, UV zraci su uvek prisutni.  U planinama i ostalim područjima visoke nadmorske visine količina UVB zraka povećava se za 4% svakih 300 metara. Sneg reflektuje 85% UV zraka zato je posebno važno tokom zimskih aktivnosti, gde se osećamo sigurni od sunca, koristiti visoku zaštitu. Jednako je važno istaknuti zaštitu od sunca u toplijim krajevima: Što smo bliži ekvatoru to je intenzivnost sunca veća, pa je opasnost od prekomernog izlaganja suncu takođe viša. More reflektuje 20% UV zraka pa je bitno zaštiti osetljivu  kožu lica od mogućih posledica. Ukoliko ne poštujemo navedena uputstva suočavamo se sa posledicama nezaštićenog i preteranog izlaganja suncu: prerano starenje kože, nastanak bora i sunčanih pega i isušivanje i zadebljanje kože na izloženim delovima tela kao što je lice. Laboratorije La Roche-Posay preporučuju upotrebu Anthelios upijajuće kreme XL SPRF 50+ i Anthelios XL SPF 50+ ekstremnog fluida za zaštitu kože od zimskog sunca:

• ANTHELIOS  XL SPF 50+ UPIJAJUĆA KREMAza vrlo visoku zaštitu suve kože lica
Ovaj proizvod pruža vrlo visoku, fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu širokog spektra i optimalnu SPF 50+ zaštitu protiv UVA-zraka, koja je čak i stroža od standardne evropske preporuke. Štiti kožu od opekotina i reakcija kože i sprečava netoleranciju na sunce.  Zahvaljujući patentiranom sistemu filtera Mexoplex® u kombinaciji sa termalnom vodom La Roche-Posay, Anthelios XL SPF 50+ upijajuća krema pruža idealnu zaštitu lica.  Krema je bez mirisa, parabena i sa manje hemijskih filtera. Tekstura kreme je raskošna, hidratantna i prijatna i zato izrazito pogodna i za suvu kožu. 
 
• ANTHELIOS XL SPF 50+ EKSTREMNI FLUIDza vrlo visoku zaštitu normalne i mešovite kože lica
Anthelios XL SPF 50+ Ekstremni fluid takođe pruža visoku UVA/UVB zaštitu i optimalnu SPF 50+ zaštitu protiv UVA zraka. Patentirani sistem filtera Mexoplex® u kombinaciji sa termalnom vodom La Roche-Posay deluje umirujuće i antioksidativno. Fluid odlikuje i raskošna tekstura koja  se lako nanosi i brzo upija u kožu. Upotrebom ovog proizvoda koža je zaštićena od opekotina, reakcija kože i oštećenja ćelija uzrokovanih UV-zracima. Anthelios SPF 50+ ekstremni fluid sprečava pojavu pigmentacijskih mrlja izazvanih suncem i štiti od preuranjenog starenja kože i dugotrajnog oštećenja ćelija.

ANTHELIOS: VISOKA ZAŠTITA ZA OSETLjIVU KOŽU
Jeste li znali da se svaka druga žena žali na kožu osetljivu na sunce? Osetljivost je širok pojam koji se može manifestovati kroz crvenilo, osećaj peckanja, podložnost opekotinama od sunca, pege ili svrab, sve popraćeno izraženim osećajem neprijatnosti.Anthelios XL štiti osetljivu kožu i kožu koja pati od alergija na sunce pružajući joj visoku UVA zaštitu sa izrazito minimalno sastojaka (bez mirisa, bez parabena, nekomedogeno, testirano pod dermatološkim nadzorom),  specijalno formulisanih tekstura, pogodnih za sve tipove kože i izlaganja.

ANTHELIOS XL SPF 50+ UPIJAJUĆA KREMA: 1,739.07 RSD*
ANTHELIOS XL SPF 50+ EKSTREMNI FLUID: 1,795.50 RSD*
*neobavezujuća, preporučena cena