ALVADORA SPA U ARIZONI
Ovaj intimni rizort, smešten u starom delu Royal Palms, je ukrašen toplim drvetom, bogatim bojama, udobnim nameštajem, aromatičnim kaminima, lepim fontanama i bujnim baštama, predstavlja savršen prostor za parove da uživaju u tretmanima ili da pojedinac zaviri u svoju dušu.
 
Alvadora se nalazi pod vedrim nebom, a prostire se na dva nivoa sa deset individualno uređenih oblasti lečenja, pogledom na veličanstvenu Camelback planinu, francuskim vratima koja se otvaraju prema privatnim zonama za tretmane i relaksacijom uz proizvode Mother Nature, salonom, fitnes centrom i sveobuhvatnim mediteranskim menijem u kojem se može uživati pored bazena.
 
Dekor podseća na stare vile smeštene u brdima, koja okružuju Mediteran. Ulaz ima fontanu uvezenu iz Francuske, a drvena vrata uvezena su iz Meksika. Hol je ukrašen plemenitim drvetom i juta tepihom, recepcija mermernom pločom boje žada iz Toskane i umetničkim radovima koji podsećaju na Mediteran.
 
Dok gosti obilazile Spa, uživaju u prelepim zatvorenim i otvorenim zonama, ukrašenim detaljima kao što su prirodni kamen, staro drvo, velika drvena vrata, bogate teksture i nameštaj, bašte, murali, u plavo obložene fontane i kamini.
 
Pored Acqua Dolce-Acqua Giardino apartmana za parove, Alvadora nudi dopunu jedinstvenim sobama za tretmane: topla žuta Vila Fiore i plava Villa Serena sobe za parove, dinja Pietra i malina Sole za tretmane lica, umirujuća žuta Luna i Cielo boje mahovine sobe za masažu; terasu za Watsu masažu i Terrazza balkon sa otvorenim pogledom na planine. Sve sobe imaju i pogodnosti kao što su keramičke posude za tretman stopala, slike italijanskih pejzaža, i privatna dvorišta ili balkone.


 
Ulazak u Alvadora Spa u Royal Palms Resort & Spa, podrazumeva da se iskuse zvuci, mirisi i romantična osećanja.

Svlačionice su uređene drvenim ormarićima pune dužine zida, svaki opremljen ogledalom, držačem za nakit i tapaciranim ofingerima. Parne sobe i otvorene zone za odmor sa kaminima i kadama su uključeni u muške i ženske svlačionice. Alvadora Spa predstavlja jedinstvenu priliku da iskusite romantiku, zavirite u svoju dušu ili uživate u predahu od svakodnevnih briga.
 
Delos Cooke, originalni vlasnik El Vernadero, kuće koja je postala Royal Palms Resort & Spa je bio veliki svetski putnik. Zaintrigiran mediteranskim regionima, on je saznao da su ljudi iz ovog regiona hiljadama godina koristili terapijske kvalitete prirodnog okruženja za svoju dobrobit. Oni su smatrali da svaka nova zora donosi zlatnu priliku za podmlađivanje. Stari narodi zvali su ovo buđenje Alvadora.
 
Dizajniran za romantiku i ljubavne veze... Alvadora je specijalno dizajniran da obezbedi izbor tretmana za dvoje - parove, majke i ćerke, prijatelje - u apartmanu Acqua Dolce. Sa dva topla kamene stola sa „kiša“ tuševima, soba se otvara ka privatnom otvorenom dvorištu sa kaminom i vodopad tušem. Terapijska biljna kupka i otvoren pogled na baštu karakterišu susednu Acqua Giardino sobu. U srcu romantičnih tretmana su Acqua Dolce Rituali, koji takođe mogu biti solo iskustvo. Dok se opuštaju zamotani toplim peškirima, gosti dobijaju fantastičnu masažu glave i ramena sa aromatičnim uljima koji su dizajnirani da smire um... Ovo je savršeno mesto za preporod…
 
"Nudimo našim gostima iskustvo, ne samo tretmane", objašnjava Michelle Kinney, direktor Spa. "Kombinujući evropsku filozofiju da svi tretmani treba da budu terapeutski, sa američkim željama za uživanjem, dizajnirali smo usluge koje stimulišu sva čula i pružaju personalizovane tretmane koji se obično ne pronalaze u Spa centrima danas. Na primer, nežna, aromatična kupka za stopala, evropski ritual, pojačava mnoge od naših masaža tela, pruža dublji nivo relaksacije, čineći da se naši gosti osećaju da su zaista posebni i negovani."
 
Autor: Miloš MASTILOVIĆ