TREND UREĐENJA KUPATILA
Kupatila više nisu prostori za jutarnje ‘protrčavanje’ ili večernje opuštanje. To je mesto koje se ravnopravno nosi i sa ostalim prostorijama u stanu, i treba da vam pruži užitak već na prvi pogled, što znači da taj intimni prostor mora da bude usklađen sa ostalim enterijerom. Ako ste skloni modernom, važno je voditi računa o novitetima i kad je reč o kupatilu. Najvažniji deo u kupatilu je svakako kada, a njen izbor pre svega uslovljava sam prostor, a potom i sklonosti za načinima opuštanja.

Tehnološke mogućnosti nam danas pružaju velik izbor oblika i veličina, tako da svako može pronaći ono što će se najbolje uklopiti u prostor. Kade više nisu obične, uzidane i popločane, one mogu biti obložene kamenom, drvetom ili nekim drugim materijalom. Oblici su premašili sve dosadašnje standarde, a može se reći da nikada do sada ljudska mašta nije toliko radila na oblikovanju kade. Ako želite da vaše kupatilo bude posebno, počnite izborom kade iz futurističkih snova.

Uz neobičnu kadu odlično će se složiti i neobičan tuš, ili tačnije, glava tuša. Doduše, moderne glave su sve samo nisu više ‘glave’, već čudnovati ‘predmeti’ iz kojih teče voda. ‘Glava’ je danas postala ploča, često prozirna, koja ima i dekorativnu ulogu, a kad je reč o tušu fiksiranom i postavljenom visoko na zidu, nude se neverovatni oblici.

Umivaonici se danas biraju poput trpezarijskog stola, jer su nezavisan element koji može biti usklađen s kadom, ali može biti i estetsko iznenađenje. Tehnologija je toliko napredovala, da se osim keramike u izradi umivaonika koriste staklo, kristal, prirodni kamen... iako stručnjaci kažu da se keramika ipak najbolje ponaša u svakodnevnoj upotrebi. Isto kao i kod kada, više nema pravila u oblikovanju umivaonika.

Uz moderne kade i umivaonike idu i moderne slavine. Trendovi su geometrijski i pomalo futuristički, a za izradu se koriste čelik, hromirani metal, a ima i kombinacija sa staklom ili nekim materijalom koji je proziran i vodootporan.