IKEA je poznata po svojim konceptima u kojima dom treba učiniti najlepšim mestom za život i po tekućim istraživačkim projektima svakodnevnog anketiranja i razgovora sa kupcima, koje kasnije koriste da unaprede svoje poslovanje i prilagode onima koji koriste proizvode ove kompanije. Na taj način žele i da unaprede način života i da pomognu ljudima da napreduju: "Uravnotežen pristup mentalnom blagostanju pomaže nam da živimo život na najbolji način, a u kompaniji IKEA verujemo da to počinje u domu. Domu koji pogoduje mentalnom zdravlju. Zato smo za potrebe ovogodišnjeg IKEA Izveštaja o životu u domu od hiljada ljudi iz svih delova sveta tražili da nam ispričaju svoja iskustva o pet ključnih oblasti vezanih za mentalno blagostanje i dom." Jedno od bitnijih je da negujemo svoj odnos s prirodom u domu - jer istraživanje je pokazalo da priroda može ljudima da pruži snažan osećaj pripadnosti. IKEA takođe, u okviru svog kompleksa organizuje brojne radionice, a u toku decembra pripremili su nam niz radionica vezanih za predstojeće novogodišnje praznike. Neke od njih su: EKO pokloni i pakovanje poklona, Pametno planiranje praznične trpeze i EKO ukrasi za jelku. Na sve radionice se možete slobodno prijaviti.

EKO POKLONI I PAKOVANJE POKLONA - Radionica se održava se u subotu 10. i nedelju 11. decembra.

Kreativna radionica za odrasle. Lokacija: Cirkularni kutak (pored kase 22) Jedna prijava važi za jednog odraslog učesnika.

Kada bi samo 3 poklona upakovali u reciklirano pakovanje mogli bi da uštedimo količinu papira koja bi pokrila 45.000 fudbalskih terena. Da li je to malo? Dođite ovog decembra do robne kuće IKEA da zajedno naučimo koje sve alternative postoje da napravimo divne poklone koje neće smetati planeti Zemlji..
 
PAMETNO PLANIRANJE PRAZNIČNE TRPEZE - Radionica se održava u subotu 3. i nedelju 4. decembra, 24.12. i 25.12.2022.

Dolaze periodi slava i novogodišnjih praznika. Koliko samo puta ste napravili toliko hrane da bi se na kraju pola bacilo? Hajde da izbegnemo to i pametno isplaniramo tvoju prazničnu trpezu.

EKO UKRASI ZA JELKU - Subota i nedelja 17. i 18. decembar

Ukrašavanje jelke je jedan od najdražih momenata svake godine još od kad smo bili deca. S obzirom da živimo u svetu širom kojeg možemo kupiti identične predmete, kreativnost i autentičnost se često zagube tokom praznične euforije. Ali, to ne mora da bude slučaj i ove godine, jer, uz prave odabire, možemo umanjiti negativan uticaj koji imamo na okolinu, bez da izgubimo nešto od praznične magije. Na ovoj radionici naučićete kako da sami napravite ukrase za jelku većinom od materijala koje imate u kući.