Kupatilski nameštaj u trendi bojama
Izuzetno tražen kupatilski nameštaj u jarkim bojama polako postaje prevaziđen i ostaje veomamoderna opcija samo za izrazito mala kupatila, u kojima živost i upečatljivost nijansi vizuelno skreću pažnju sa skučenosti prostora. Na scenu je odnedavno stupio kupatilski nameštaj u nešto drugačijim bojama i kombinacijama, mnogo maštovitiji, originalniji i, reklo bi se, hrabriji.

Crno – bela kombinacija sa zlatnim detaljima

Večitu luskuznu crno – belu kombinaciju za kupatilski nameštaj danas ćemo retko videti u sjajnim verzijama, jer su dominantne mat i stroge forme, ukrašene upečatljivim, debelim i teškim, zlatnim ručkama. Drugu verziju uklapanja ovih boja čini drveni mat kupatilski nameštaj u crnoj boji bez ikakvih dodataka, na beloj podlozi podločica i sa velim zlatnim elementima. Trenutno izrazito popularan, sedeći kupatilski nameštaj u ovom stilu podrazumeva veća i manja taburea ili stolice bez naslona u potpunosti u zlatnoj boji, koje se slažu sa velikim podnim zlatnim vazama. Ovde treba dobro voditi računa da se ne sklizne u kič, te zlatni kupatilski nameštaj biratu u vidu jednog ili dva velika detalja.

Umirujuća zelena

Svetlo zelena boja zamenila je beli kupatilski nameštaj u belim kupatilima, i takođe se, poput crne, svodi na mat i stroge dizajnerske forme bez ikakvih ukrasa, u vidu ručki za komode ili drugih detalja. Otvoren kupatilski nameštaj u vidu polica bez vrata do plafona, ili zidnih polica, i dalje je veoma trendi, jedino što njegova boja postaje drugačija. Upadljiva zelena umiriće blještavu belu boju kupatila, čineći ovaj prostor pravom oazom za opuštanje.

Tople boje drveta

Do sada gotovo najčešće izbegavan, kupatilski nameštaj u toplim i prirodnim bojama postao je izuzetno moderan element kupatilskog prostora, jer kupatilo na ovaj način ne odvaja kao prostoriju u potpunosti izdvojenu od ostatka ambijenta. Svetlo drvo pokazuje se kao bolji izbor za ovu prostoriju, bilo da je kombinovano sa belim pločicama ili bež detaljima. Ukoliko želite kupatilski nameštaj u tamnijoj boji drveta, birajte je u onoj nijansi u kojoj je i ostatak nameštaja u stanu ili kući. Kupatilski nameštaj u ovoj boji dobro se uklapa sa tamnijim nijansama bež pločica i belih sanitarija, ali gledajte da detalje svedete na minimum, jer su tri boje u ovom prostoru već sasvim dovoljne.

Ciklama ili tamnoroze i beli kupatilski nameštaj

Beli kupatilski nameštaj i dalje ne silazi sa svoje pozicije neprikosnovenog broja jedan, s tim šti je sada obogaćen ukrasima u neočekivanoj ciklama ili tamnoroze boji. Ova nijansa se gotovo nikada ne upotrebljava za kupatila i obično je namenjena dečjim ili, u najboljem slučaju, dnevnim sobama. Međutim, sada postaje neobično važna za beli kupatilski nameštaj, u vidu samo jedne fioke ili vrata za komodu ili ormar u ovoj boji. Takav kupatilski nameštaj odlično se uklapa uz mat sivu boju pločica, ogledala bez rama i metalik detalje česmi i lampi. Tome treba dodati još poneki detalj u ciklama ili tamnoroze boji, poput jednog dozera za sapun, ili izrazito uskih zidnih polica, praznih i bez rama, pored ogledala iznad umivaonika. Ovako osvežen, beli kupatilski nameštaj tako poprima i sasvim nove forme, te je ciklama odličan izbor i za policu ispred ogledala.

Izvor: Web Business Solutions