Treća sezona serije koja je prva na našim prostorima sadržala mistične elemente počinje sa emitovanjem 13. marta na TV Superstar. Nove epizode koje su režirali Milica Lee Filipovski i Leon Lučev biće emitovane svakog radnog dana od 21 čas, a scenario za nove zaplete junaka serije potpisuju Marijana Čulić Vićentić i Bojana Maljević. Producenti nove sezone serije su Monte Royal Pictures i Telekom Srbija, a direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović izrazila je zadovoljstvo što popularna serija dobija svoj nastavak. „Telekom Srbija nastavlja da ulaže u kinematografiju i da gledaocima nudi sadržaje koji su provereno dobri, kao što je slučaj sada, ali i potpuno inovativni i originalni na tržištu. Serija Dug moru već ima svoju publiku i veliki broj vernih fanova, a sigurna sam da ih nova sezona neće razočarati i da će novi zapleti i svet misterije na obali mora privući i veliki broj novih gledaoca“, rekla je ona.

Druga sezona serije završena je smrću tri junaka, a taman kada su meštani pomislili da su rasvetlili sve nesreće koje su ih zadesile, selo zahvataju nove nemile okolnosti. Režiser Leon Lučev istakao je da je u novoj sezoni uspostavljena dobra baza za zajedničku režiju, te da je i pored intezivnog tempa snimanja bilo uživanje raditi sa divnom glumačkom ekipom koja je ceo proces umnogome olakšala.

Producentkinja i glumica Bojana Maljević navela je da na početku rada na projektu nije bilo izvesno da li će biti snimljeno tri epizode, sezona ili tri sezone.

„Zahvalna sam što je Telekom prepoznao kvalitet i posebnost ovog projekta, taj naš magični realizam koji ne postoji ni u jednoj drugoj seriji. Snimaćemo i četvrtu sezonu i pozvala bih sve, koji do sada nisu, da pogledaju prethodne sezone i prate razvoj karaktera, jer mislim da je to ono što privlači gledaoce, koje pre svega zanima ono što je atraktivno iznutra“, rekla je ona.

Kroz priču koja prati junake i njihov život sa krivicama koje nose, gledaoce vodi glumačka ekipa koju čine Ana Lečić, Vule Marković, Dragan Mićanović, Dubravka Drakić, Aleksandar Radenković, Vesna Trivalić, Nada Šargin, Zoran Cvijanović, Petar Božović i po prvi put u novoj sezoni, Jelisaveta Seka Sablić.

Ona je istakla da je pre glumačkog angažmana bila gledalac serije i da joj je zato poziv došao kao iznenađenje, ali i velika radost.

„Dugo nisam imala ovakvu ulogu, igram Štrigu, staru ženu, zapravo staru vešticu, a jednom sam pročitala da su sve starije žene zapravo veštice i mislim da ima neke istine u tome. Ovo mi je bilo jedno jako emotivno iskustvo, žanr je specifičan, kolege glumci su divni i zaista sam uživala“, navela je ona.