Predstava "Mapa izmišljene stvarnosti"

U Domu porodice Pavlović održana je 26. decembra premijera predstave "Mapa izmišljene stvarnosti", u režiji Slobodana Beštića, prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Publika je imala priliku da na sceni spomenika kulture iz 1882. godine vidi mlade glumce Hanu Beštić i Joakima Tasića, kao i eminentnu glumicu Dobrilu Bobu Stojnić i za klavirom pijanistkinju Olgu Petrović. Prva repriza predstave zakazana je za 28. decembar u Domu porodice Pavlović na adresi Gospodar Jevremova 39. Dom porodice Pavlović predstavlja spomenik kulture grada Beograda iz 1882. godine. Početkom dvehiljaditih, u suterenu Doma, otvoren je Kulturni centar sa stalnom izložbenom postavkom.

Reč reditelja, Slobodana Beštića:

"U tišini ostrva na dalekom severu umetnik provodi poslednje godine svog nemirnog života. Prepliću se uspomene, likovi, snovi. U mašti stvara mape nove stvarnosti. Istinitije od realnosti kakvu je poznajemo.

Njegovi likovi su gladni bliskosti i razumevanja. Povređuju jedni druge braneći svoj san o sreći. Zašto u nama nema dovoljno ljubavi i poverenja. Samo nam umetnik može približiti tajnu neizrečivog, piše Bergman u tišini ostrva na dalekom severu."

Premijeru predstave podržali su Vinarija Jokić i Domaće kiflice.

Svoja mesta možete da rezervišete na broju telefona 0646410007 ili na Instagram nalogu koji je posvećen predstavi @mapaizmisljenestvarnosti.