Nevena Rendeli i prijatelji - Vodič jedne plavuše uz najbolja Istarska vina
Beograd 28. novembar 2011 - Poznata hrvatska televizijska voditeljka i novinarka Nevena Rendeli, predstavila je juče pred zainteresovanom beogradskom publikom “Vodič jedne plavuše“ – priručnik za putovanje kroz Hrvatsku koji je namenjen onima koji misle da Hrvatsku dobro poznaju kao i za one koji će je tek upoznati.

Ovo veče u beogradskom prestižnom restoranu „2.0/“ specijalnim i potpunim učinila je kompanija Terra Divinina nudeći najbolja istarska vina - Teran i Malvazija, koja pored ovog Vodiča najbolje predstavljaju suštinu Hrvatske kulture, tradicije i turizma.

Na putovanje kroz Hrvatsku autorka je povela oduševljene goste u tandemu sa još jednom plavušom, poznatom glumicom Bojanom Ordinačev.

Ova atraktivna dama, koja je već četiri godine zaštitno lice popularne emisije Boje turizma na HTV-u, putuje Hrvatskom i obilazi turistička mesta na obali i na kopnu. Prošla je na hiljade kilometara, zavirila u gotovo svako selo, penjala se po planinama, proučavala ptice u močvarama, vozila motorom pustim ostrvskim ulicama i sunčala se na nebrojenim plažama na obali. Tako je upoznala mnoge ljude s kojima je pričala o mestima i krajevima u kojima žive i saznala zanimljivosti i tajne koje kriju.

Evo vodiča ukratko po uputstvima autorke: “Za početak recimo da je svaki kraj Hrvatske lep na svoj način. Idealno letovanje započinje u unutrašnjosti Istre, koja je fantastična zbog čuvenih specijaliteta ali pre svega zbog vina koja ovu regiju čine još posebnijom. To je i razlog zbog koga sam Vodič započela baš tamo. Ovaj se vodič čita u svako doba godine, samo odaberite mesto koje želite posetiti i saznajte šta je to vredno pažnje.“ - odala je nasmejana i šarmantna Nevena, vrlo zadovoljna posećenom I uspelom promocijom, na kojoj je bilo I mnogo poznatih Beograđana među kojima su bili i Ana Bebić, Tatjana Vojtehovski, Tamara Paunović, Nikola Sarić Sajko, Mirjana Bobić Mojsilović, Milan Strongmen, Filip Maksimović, Slavimir Stojanović i mnogi drugi.