Dodeljene Web Fest. Me 2011 nagrade
26.11.2011. Beograd – Web Fest .ME 2011, najveći regionalni Internet festival, završen je sinoć dodelom nagrada za najbolje web projekte i svečanom ceremonijom zatvaranja u Centru za kulturu “Božidarac”, pobedom sajta njuz.net, kome je pripao Grand Prix prema izboru stručnog žirija. Sajt dodirnime.com je odneo Grand Prix na osnovu glasova publike. Posle dva meseca takmičenja oko 1200 sajtova iz celog regiona za zvanje najboljih u 21 kategoriji, večeras su pred velikim brojem zvanica otvorene pobedničke koverte i saopštena imena pobednika.

Tokom svečane večeri zatvaranja dodeljene su pobedničke Web Fest statuete, čime su svi profesionalci koji godinama sjajnim radom u internet industriji pozitivno utiču na kulturološke, edukativne, poslovne aspekte života i rada u regionu i zvanično dobili priznanje za rad. Kako je Web Fest regionalni festival, učesnici festivala i dobitnici nagrada dolaze iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, a na bini su im se pridružile brojne poznate ličnosti iz sveta zabave, sporta, biznisa i politike, koje su dodelile nagrade.

Web Fest je najveći festival ovog tipa u regionu, čiji je cilj popularizacija interneta i isticanje najuspešnijih radova i pojedinaca. Prvi put je organizovan 2007. godine, uz veliki uspeh. Ovogodišnji Web Fest .ME je pored takmičanja, sadržao i konferenciju koja je bila jedna od najuspešnijih u regionu, a na kojoj smo imali priliku da čujemo Meta Mulenvega, osnivača Word Press-a, kao i Tonija Konrada, investitora iz Silicijumske doline i osnivača portala about.me, čime je nastavljena misija popularizacije Interneta kod najvećeg kruga korisnika.

POBEDNICI 2011
Web Fest Grand Prix 2010
Grand Prix žirija – njuz.net
Grand Prix publike – dodirnime.com
Dobitnici nagrada prema glasovima žirija
Blog – netokracija.com
E-komerc – pcpractic.rs
E-uprava – novisad.rs
Edukativni – besplatansport.com
Eksperimentalni – dovezi.me
Facebook strana/aplikacija – Top eleven
Forum – bug.hr/forum
Informativni – happynovisad.com
Institucionalni – nparkovi.me
Kultura/umetnost – happynovisad.com
Magazini – danubeogradu.rs
Mobilna Aplikacija – Donesi@Android
Mobilne platforme – codeanywhere.net
Multimedijalni – gibonni.hr
Personalni – minjina-kuhinjica.com
Poslovni – pcpractic.rs
Sport – besplatansport.com
Vizuelni dizajn – lalinakapljica.com
Web fresh – naslovi.net/kliping
Zabavni – njuz.net

Posebne nagrade festivala:
Specijalna Web Fest nagrada – zorandjindjic.org
Nagrada za Internet marketing – Bruketa&Žinić – QR marka
Nagrada za društveni aktivizam putem Interneta – mojedojkesuok.com