Nagrađivana violinistkinja NASTASJA VOJINOVIĆ
Jedna od najboljih studentkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, violinistkinja NASTASJA VOJINOVIĆ, u subotu, 22. novembra 2014. godine (20 časova), obradovaće publiku Guarneriusa svojim solističkim resitalom, a u okviru ciklusa koncerata pod nazivom FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU, koji već tri sezone promoviše najistaknutije studente ovog fakulteta.

19-godišnja violinistkinja je već na završetku osnovnih studija, a u svojoj biografiji  ima veliki broj prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada, od kojih izdvajamo zlatnu medalju na Internacionalnom takmičenju mladih violinista Barleta u Italiji, nagrade na Međunarodnom takmičenju »Boris Glazunov« u Parizu, Međunarodnom takmičenju »Petar Konjović«  u Beogradu, i počasnu nagradu prvog reda na prestižnom takmičenju »Jaroslav Kocijan« u Češkoj.

Kao solista i koncert majstor, ostvarila je uspešne saradnje i nastupe sa brojnim orkestrima.

Uz klavirsku saradnju Ivane Pavlović, Nastasja će na koncertu u Guarneriusu,  svoju virtuoznost predstaviti u pravom svetlu, uz veoma atraktivan program sastavljen od kompozicija Mocarta, Hendla i Sen-Sansa/Isaija.

Ulaz na koncert je slobodan.

Organizatori serije koncerata FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU su FMU i Guarnerius,
a pokrovitelj projekta je kompanija Nelt.

Nastasja Vojinović (1995, Crna Gora) je student IV godine FMU-a u Beogradu, u klasi prof. Gordane Matijević Nedeljković. Svirala je u brojnim orkestrima u Beogradu - bila je veoma zapažena kao solista Dečje beogradske filharmonije, a član je i Omladinske filharmonije Borislav Pašćan, s kojom je kao koncert majstor i solista beležila brojne nastupe.

2013. godine svirala u orkestru Penderecki Muzičke akademije u Nemačkoj, uz turneju po gradovima u Nemačke, Holandije i Poljske.

Kao solista, osvojila je brojna priznanja u zemlji i inostranstvu, a kao rezultat veoma kvalitetne saradnje sa talentovanom pijanistkinjom Sonjom Marković, ove godine su usledile i prve nagrade ovog dua - na međunarodnom takmičenju »Davorin Jenko« u Beogradu, Republičkom takmičenju Srbije i međunarodnom takmičenju »Donne in musica« u Kragujevcu.

Usavršavala se na majstorskim kursevima kod najboljih violinista današnjice.

Prvi decembarski koncert u okviru ciklusa najboljih sa FMU-a, zakazan je za 12. decembar, a donosi nastup izuzetno talentovane i uspešne mlade flautistkinje MINJE MARČETIĆ.