Legenda elektronske muzike, ASTRIX, u Beogradu 16. marta!
Čuveni izraelski DJ i producent i legenda trance muzike Astrix nastupiće u Beogradu na splavu Kolos 16. marta. Na velikoj žurci koja počinje u 22 časa kao podrška će nastupiti lokalni DJ-evi. Tridesetjednogodišnji Avi Šmailov pod pseudonimom Astrix nastupa već više od deceniju i po. U muzičke vode uplovio je davne 1995, kada je kao 14-godišnjak počeo da pušta pop muziku 80ih po lokalnim klubovima u Tel Avivu. Već 1997. godine smišlja pseudonim “Astrix” i počinje da kombinuje underground zvuke s popularnim numerama. Tada još nečuvena fuzija sofisticiranih melodija, progresivne house muzike i vokala pokrenula je revoluciju trance pravca, a Astrix je brzo postao ikona stotinama hiljadama ljubitelja elektronike širom sveta.

Svoj debi album “Eye To Eye” Astrix izdaje 2002. godine, pošto je potpisao ugovor s čuvenom izdavačkom kućom trance muzike HOMmega.  Velika dvogodišnja turneja po mnogim vodećim svetskim klubovima približila je Astrix-a i njegov pravac širokom auditorijumu. Sledi još uspešniji album “Artcore”, objavljen 2004. godine. Univerzalno hvaljen od strane kritičara, Astrix-ov drugi album oborio je rekorde prodaje u žanru trance muzike, a nekoliko numera korišćeno je u filmovima, video-igricama i TV reklamama.  Pošto se dokazao kao nova nada DJ scene, Astrix se posvetio razvoju svojeg producentskog kredibiliteta. U godinama koje slede producirao je za poznate muzičke brendove:  "Nu-clear Visions of Israel" (Tip/2003), "Psychedelic Academy" (Hit Mania/2005) i "Astrix & Friends" (DJ mag/2007) nalaze se među njegovim najpoznatijim radovima iz prethodne decenije. Posle uspešne saradnje s raznim muzičarima, 2008. izdaje “compact stick” “One Step Ahead” i ponovo oduševljava publiku i kritiku koja ga je u više navrata uvrstila na listu “najboljih 100 DJ-eva” u izboru DJMag magazina.

U proteklih pet godina Astrix je samo potvrdio svoj status vodećeg trance DJ-a, nastupivši na najvećim svetskim festivalima elektronske muzike. Dance Valley, Tomorrowland, SW4, Creamfileds, Love Parade, UAF, Planeta Atlantida, Triba samo su neki od skupova ljubitelja elektronike na kojima je bio među glavnim izvođačima. Kao jedno od najpoznatijih imena globalne DJ scene, često je nastupao i u eminentim noćnim klubovima i koncertnim prostorima, kao što su Alexandra Palace, Brixton Academy, Pacha, Ministry of sounds, The City, Volume, Nox i mnogi drugi. Napokon, 2010. nalazi vremena da izda I treći studijski album, “Red Means Distortion”. Od tada je neprekidno na turneji, a nastup u Beogradu biće mu tek četvrti u ovoj godini, te našu publiku očekuje svež set i novi miks.

Uz njega će raditi i DJ Aquapipe, DJ Sivi i DJ Albert.

Karte po promotivnoj ceni od 750 dinara mogu se nabaviti na Bilet servisu i prodajnim mestima Eventima širom Srbije.