Žena kralj je izvanredna priča o ratnicama Agodži koje su štitile afričko kraljevstvo Dahomej početkom XIX veka veštinama i energijom koje još nikad nisu bile viđene. Istorijsko-epski spektakl Žena kralj u domaće bioskope stiže 27. oktobra. Inspirisan istinitim događajima, Žena kralj prati emotivno epsko putovanje zapovednice Naniske (dobitnica Oskara Vajola Dejvis) koja obučava sledeću generaciju ratnica i priprema ih za bitku protiv neprijatelja koji je odlučio da uništi njihov način života. Njen lik tumači dobitnica nagrade Oskar Vajola Dejvis (Tajni život kućnih pomoćnica, Udovice, Odred otpisanih) koja se mesecima pre snimanja pripremala za ulogu intenzivnim treninzima - trčanjem i borilačkim veštinama.

U drugim ulogama pojavljuju se poznata imena, poput Lašane Linč ( Nije vreme za umiranje, Kapetan Marvel, Doktor Strejndž u multiverzumu ludila)  i Džona Bojega (Ratovi zvezda: Buđenje sile).

Režiju filma potpisuje Džina Prins-Bajtvud čiji su dosadašnji rad obežili filmovi Ljubav i košarka, Tajni život pčela i The Old Guard.  Na scenariju i priči su učestvovale Marija Belo i Dana Stivens.

Kako bi se tematski upotpunio doživljaj filma, za lokacije snimanja odabrana je priroda Južnoafričke Republike. Za originalnu muziku filma zaslužan muzički odsek koji ranije kreirao muziku za blokbastere Kralj lavova, Kongo, Legenda o Tarzanu i Jecaji sunca.

Ove jeseni, kroz svoju specifičnu priču i akciju, ostvarenje Žena kralj sigurno će oduševiti domaću publiku u bioskopima.