Isidora Bjelica kreće na turneju po Srbiji
Povodom 25 godina od izlaska prve knjige Isidore Bjelice, po prvi put na našim prostorima i u našoj kulturnoj istoriji biće organizovana velika turneja (u stilu velikih jugoslovenskih rokenrol turneja zlatnih osamdesetih) jednog pisca, jedne knjige i jedne pozorišne predstave.
 
"Kada mi je Goran Marić, alias Malkolm Muharem, jedan od legendarnih menadžera ex Yu, koji je bio i menadžer Plavog orkestra i Elvisa rekao da mi sprema veliku turneju u sto gradova, povodom 25 godina od izlaska moje prve knjige, nisam to ozbiljno shvatala, a onda se eto i desilo.
Velika turneja počinje u nedelju 11, i u mesecu decembru će biti pet gostovanja. Velika književna turneja podrazumeva paket, biće tu moja nova hit komedija Skadarlijka sa fenomenalnom Ljiljanom Jakšić u ulozi Ruže i interaktivno književno veče na kome će pre svega biti promovisan moj novi roman Roman o preljubi, koji je pre samo mesec dana izašao u izdanju Lagune i moram da kažem da je izazvao predivne reakcije kod čitalačke publike. Pored novog romana sa mojim čitaocima družiće se, razgovarati i o mojim ostalim knjigama, ali i svim ostalim temama koji ih interesuju.
Nema lepšeg načina da se proslavi čak 25 godina književnog rada od druženja sa mojim vernim čitaocima, tako da sam presrećna zbog ovih druženja koja slede" - izjavila je Isidora Bjelica.

Za početak svoje turneje, Isidora je, sasvim u skladu sa svojom ekstravagantnom prirodom, ekskluzivno odabrala Sirmijum, staru i legendarnu prestonicu Rimskog carstva, današnju Sremsku Mitrovicu.

Isidora Bjelica, pisac, kolumnista, modni mag, trend seter, filmski reditelj, veliki svetski putnik, svedok epohe, pasionirani demistifikator tajne i zabranjene istorije, a uz sve to, od pre nekog vremena i vlasnik novootvorene beogradske likovne galerije „Esoteric“, svoju turneju i simbolički počinje u velikom stilu, upravo iz nekadašnje carske metropole Sirmijuma, današnje Sremske Mitrovice.

Posle Sremske Mitrovice, u čijem će pozorištu “Dobrica Milutinović” Isidora, Roman o preljubi i predstava “Skadarlijka”, u izvođenju briljantne Ljiljane Jakšić, gostovati u nedelju 11. decembra, turneja se nastavlja gostovanjem u još jednoj slavnoj predstonici. U utorak 13. decembra, nastupiće u gradu slavnog Kneza Lazara – Kruševcu.

Za svoje treće gostovanje, Isidora Bjelica, odabrala je još jedan istorijski grad. Reč je o prvoj modernoj Srpskoj prestonici, uporištu dinastije Obrenovića, Kragujevcu, u čijem će “Pozorištu za decu” Isidora Bjelica gostovati u četvrtak 15. decembra.

Četvrto gostovanje zakazano je za petak 16. decembra u Smederevu, gradu graditeljskog genija Đurađa Brankovića. U Smederevu će Isidora Bjelica nastupiti u tamošnjem Kulturnom centru. Da bi sve bilo u otmenom istorijskom duhu, decembarski deo turneje Isidora Bjelica završava u jednoj savremenoj, metaforičkoj prestonici, prestonici srpskih akva-parkova i zooloških vrtova. Nastup u Jagodini predviđen je u Centru za kulturu, 20. decembra.

Sve predstave počinju u 18 časova, zbog zimskog vremena i velikog interesovanja mlađe publike. Turneja po Srbiji nastavlja se posle praznika koji nam predstoje.