Intrigantna priča o sudbini poslednje ruske princeze: Romanova

U knjizi Romanova, autorka Arijel Lohon skicira srceparajuću sliku poslednjih sudbonosnih dana najpoznatije ruske carske dinastije. Arijel se bavi istraživanjem različitih istorijskih perioda, događaja i ljudi zbog čega i voli da piše istorijske romane. Knjiga Romanova nastala je kada je autorka istraživala Alkatraz na internetu i sasvim slučajno naišla na ime Ane Anderson.

Da bi zaista otkrila šta se desilo te noći u Jekaterinburgu, Ana mora da rasplete pamćenje, sva njegova zamršena klupka, i spusti ih čitaocima na dlan. Biće to i dar i prokletstvo. Priznanje koje joj možda nikada nećete oprostiti. Jeste li spremni na to? Možete li da primite na dlan ovu istinu i ne zdrobite je kao svi ostali? Sigurno ste se tokom godina, kao i mnogi, pitali: Ko je zapravo bila Ana Anderson? Da li je ona zaista Anastasija Romanova? Voljena kćerka? Obožavana ikona? Ruska velika kneginja? Ili običan prevarant? Varalica? Lažov? Kradljivica tuđeg nasleđa? Nebrojeni su već izrekli svoju presudu. Sada je na vas red.

Knjige Arijel Lohon prevedene su na brojne jezike i nalaze se među najčitanijim na mnogim listama bestselera. Autorka živi u blizini Nešvila u Tenesiju, s mužem, četvoricom sinova, crnim labradorom i mačkom. Vreme najviše voli da provodi u prodavnici mešovite robe i  na terenu za bejzbol. Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke. Slični naslovi su: Ogrlica kneginje Tatjane Džil Pol i Anastazija Kolina Falkonera.