Gala koncert „MAGIJA KLASIKE“

Beogradski gala koncert „MAGIJA KLASIKE“ čuvenog srpskog violiniste Jovana Kolundžije, održaće se u ponedeljak, 3. decembra, sa početkom u 20 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Jovan Kolundžija nastupiće u pratnji istaknute pijanistkinje i pobornice savremene klasične muzike Nade Kolundžije i jednog od najboljih mladih pijanista Srbije Nikole Zaringera. Maestro je za Beograđane i ove godine pripremio virtuozan i atraktivan program i izvešće dela Leklera, Sen-Sansa i Legrana, a publika će imati priliku da uživa i u delima za klavir Gurđijeva i Čajkovskog, u izvođenju Nade Kolundžije i Nikole Zaringera.

Violinista Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru, više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu, najveće domaće i međunarodne nagrade i društvena priznanja, grandiozne koncertne poduhvate, divljenje i poštovanje publike, obožavalaca i stručne kritike širom sveta.

Jovan Kolundžija je osnivač Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Gvarnerius po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina. Pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Ustanovi Guarnerius, koja je postala najatraktivnija kamerna dvorana u našem gradu i u kojoj je, od njenog osnivanja 2001. godine, realizovano više od hiljadu umetničkih programa.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 600, 800 i 1000 dinara.

Pokrovitelji koncerta „MAGIJA KLASIKE“ su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i kompanija Dunav osiguranje, a organizator Ustanova Gvarnerius.