U subotu, 29. oktobra 2022. godine u 18:00, u Cineplexx bioskopu u Delta City-ju, premijerno će biti prikazan film GAJIN SVET: To je moja planeta!, slovenačkog reditelja Petera Bratuša. Glavne uloge u filmu tumače Uma Štader, sjajni Sebastian Kavaca, publici u Srbiji poznat po ulogama u mnogim domaćim serijama među kojima je i serija „Senke nad Balkanom“, Neža Smolinsky, Ajda Smrekar, Jurij Zrnec, Enej Černe Berčič, Jana Zupančić, Primož Pirnat, Bojan Emeršič, Matej Zemljič i drugi…Publiku na premijeri pozdraviće Uma Štader koja u filmu igra glavnu ulogu 14-godišnje Gaje, Sebastian Kavaca, koji tumači lik njenog oca, reditelj Peter Bratuša i ostali članovi ekipe filma.

Dinamična priča ovog slovenačkog filma puna je humora, emocija i neizvesnosti. Kroz prizmu mladalačke komedije sa elementima krimi fikcije, prateći film ustvari posmatramo kako jedna razvedena porodica izlazi na kraj sa svakodnevnim problemima.

„Iz ovog filma mlada publika može da nauči da porodica može da funkcioniše i kada su roditelji razvedeni, da mladi tokom upotrebe društvenih mreža i surfovanja po internetu treba da čuvaju svoje podatke i ne dele fotografije sa ljudima koje ne poznaju, te da pravo prijateljstvo može da prevaziđe i teška iskustva,“ kaže povodom premijere u Srbiji Sebastian Kavaca.

Glavna junakinja filma GAJIN SVET: To je moja planeta!, četrnaestogodišnja devojka sa izraženim osećajem za pravdu, stalno zapada u nevolje, iako joj je namera samo da pomogne drugima. U Gajinom liku, kao i problemima s kojima se suočava veoma lako će se prepoznati i ovdašnji tinejdžeri, a film će ih istovremeno i nasmejati i naučiti kako da se s tim problemima nose.  

Nakon turbulentnog poslednjeg školskog dana, kada doživljava da bude nepravedno optužena i njen identitet na društvenim mrežama ukraden, Gaja i njena starija sestra (Tea - Neža Smolinsky) odlaze na odmor sa ocem (Petrom- Sebastian Kavaca ) u kamp, na obali mora... Ali, avantura tek počinje. Gaja se ubrzo nalazi u centru kriminalne istrage. Međutim, uz pomoć prijatelja i policijskog inspektora, uspeva da spasi vlasnika bara od nemilosrdnog ucenjivača i istovremeno ujedini porodicu.

Za uzbudljivu kombinaciju šarma i napetosti kojima ovaj film obiluje možemo zahvaliti režiseru Peteru Bratuši, dok mu je oko scenarija pomogla Špela Levičnik Oblak. Za šarenoliku fotografiju je zadužen Dominik Istenič, muziku je pisao Sebastijan Duh dok produkciju potpisuje Felina Films u koprodukciji sa RTV Slovenijom i Slovenskim filmskim centrom.

Zahvaljujući distributerskoj kući Cinefest, film GAJIN SVET: To je moja planeta! prikazivaće se u bioskopima širom Srbije i Crne Gore od 3.novembra.