Evropski dan jezika
Dečiji kulturni centar „Majdan“ u saradnji sa školama jezika FLTS i Creative, kao i Francuskim dnevnim boravkom obeležava u četvrtak, 26.09.2013, od 17 do 19h, Evropski dan jezika. Evropski dan jezika ustanovljen je 2001. godine odlukom Saveta Evrope i uz pokroviteljstvo Evropske unije u uverenju da je višejezičnost na starom kontinentu dragocena realnost koju treba sačuvati, vrednovati i braniti u budućnosti.

Evropski dan jezika se obeležava širom kontinenta organizovanjem različitih manifestacija i aktivnosti.

Povodom ovog praznika u Majdanu će se održati program sajamskog tipa gde će posetioci moći na štandovima, koji su podeljeni  po jezicima, direktno od profesora da se informišu o načinima, nivoima i savremenim metodama učenja jezika.  Zanimljive prezentacije o najfrekventnijim jezicima informisaće roditelje o tome kada je dobar trenutak da njihovo dete počne sa učenjem stranog jezika,  studente ukoliko se  odluče na učenje jezika više,  odrasle na načine usavršavanja… Najmlađi će u mnogobrojnim kreativnim radionicama imati priliku da se kroz igru upoznaju sa kulturnom raznolikošću i jezičkim bogatstvom Evrope. Posetioci svih uzrasta mogu učestvovati i u kvizu jezičkog znanja.

Program:

- Jezički sajam – Štandovi su podeljeni po jezicima a posetioce dočekuju profesori najfrekventnijih evropskih jezika ( engleski, nemački, italijanski, francuski i španski) . Od 17 do 19h

- Kreativna radionica za decu – učesnici prave Evropu. Majdanov hol od 17 do 19h

- Izložba dečijih radova na temu „Kada kažem strani jezik mislim na..“

- Tower bridge – kreativna radionica za najmlađe. Uzrast od 3 do 7 godina. Sala 3, od 17 do 19h.

- Pet radionica jezičkih igara – Majdanov gornji hol od 17 do 19h

- Prezentacije na temu učenja stranih jezika  – Majdanov gornji hol od 17 do 19h

- Kviz jezičkog znanja- učesnike kviza izdavačka kuća LAGUNA nagrađuje sa svojim izdanjima. Majdanov gornji hol, 18h.