„Aida“ 15. decembra na velikom platnu
Opera „Aida“, jedno od najpopularnijih Verdijevih dela, prenosiće se direktno iz Metropolitena u bioskopima „Cineplexx“ u Beogradu i Kragujevcu 15. decembra od 18 časova i 55 minuta. Ova opera, smeštena u doba antičkog Egipta i ispunjena političkim intrigama, ljubavlju, izdajom, strašću i osvetom, oduševila je publiku mnogih generacija još od prvog izvođenja u Kairu 1871. godine.
 
U Metropolitenovoj zadivljujućoj postavci naslovnu ulogu egipatske zarobljenice, otpevaće ukrajinski sopran Ljudmila Monastirska, kojoj će ovo biti debitantska uloga na Metovoj sceni. Aidinu suparnicu, princezu Amneris, tumači Olga Borodina, jedna od svetski najpoznatijih interpretatorki ove uloge. Roberto Alanja nastupa u ulozi junaka Radamesa koji mora da bira između ljubavi prema Aidi i dužnosti prema domovini.
 
Ispred talentovanih izvođača prvi put оvom operom u Metropolitenu dirigovaće Fabio Luisi. Rediteljka Sonja Frisel maksimalno je iskoristila sve prednosti ove scene kako bi spektakularnom scenografijom publici dočarala veličanstvenost starog Egipta.
 
Domaćin večeri je sopran Rene Fleming, koju su posetioci bioskopa „Cineplexx“ već videli kao Dezdemonu u operi „Otelo“, a ona će pozdraviti publiku i voditi program između činova.

Sve informacije o operskim prenosima se nalaze na veb adresi opera.cineplexx.rs.
 
Insert možete pogledati: OVDE