Najveći deo novca prikupljen je tokom trajanja festivala, od 17. do 21. avgusta, na štandu za prodaju suvenira Belgrade Beer Festa, a značajan deo i pre početka festivala, kada su se suveniri prodavali na štandu koji se nalazio ispred Ušće Shopping Centra. Suvenire koji su preostali nakon završetka Belgrade Beer Festa otkupila je Beogradska Kulturna Mreža. Akciji su se priključili i Ušće Šoping centar i kompanija Frikom, koji će takođe donirati određena sredstva, kao i Inspektor Blaža, koji će prihod od prodaje svog dvd-ja uplatiti u istu svrhu.
 
“Drago mi je da je Belgrade Beer Fest i ove godine imao i humanitarni karakter i priključio se akciji grada Beograda “Bg bebi klub”. Od prodaje suvenira prikupljeno je milion dinara što će doprineti da uspešno nastavimo sa aktivnostima usmerenim na pomoć deci i porodici i želji da ohrabrimo mlade bračne parove da proširuju porodicu. Svaka pomoć kroz humanitarne, donatorske i društveno odgovorne aktivnosti je dobro došla. Do sada je u Beogradu podeljeno 14850 a u najnerazvijenijim opštinama u Srbiji 3246 paketa,” rekla je povodom rezultata kampanje pomoćnica gradonačelnika Beograda, Tatjana Pašić.
 
Beogradska Kulturna Mrežaje veoma zadovoljna uspehom ove kampanje, jer je jedan od osnovnih ciljeva ove organizacije negovanje pravih vrednosti i želja da posetiocima Belgrade Beer Festa skrenemo pažnju na teme od šireg društvenog značaja. Među stotinama hiljada posetilaca Beer Festa, ove godine je bilo i nekoliko desetina hiljada gostiju iz inostranstva, koji su zahvaljajujući ovoj kampanji kupovinom suvenira takođe dali svoj doprinos „Beogradskom bebi klubu“.
 
Ova humanitarna akcija, započeta na inicijativu pomoćnice gradonačelnika, Tatjane Pašić, ima za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu paketa, koji sadrži sve što je neophodno za majku i bebu u prvim danima posle rođenja. Osim beogradskih beba, zahvaljujući uspešnosti ove kampanje paketiće već dobijaju i bebe rođene u nerazvijenim opštinama u Srbiji.


 
BEOGRADSKA KULTURNA MREŽA
SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA
TURISTIČKA ORGANIZACIJA BEOGRADA