Radoš Kosović  / KARNEVAL - Pobednička knjiga na konkursu za književnu nagradu "Mali Nemo" za 2011. godinu. Karneval - na kome pod maskama učestvuju i bogovi, ljudi, i arhetipske figure, i mitološke prilike - prikazuje se kao pozornica "zbrke", "laži", "prevara", "krađe".

U četvrtak, 27. oktobra, od 18.00 do 19.00 sati, na štandu „Malog Nema“ (Hala 1, parter, desno od glavnog ulaza), Maja Herman-Sekulić potpisuje svoje novu knjigu U POTRAZI ZA LOLITOM.

Maja Herman Sekulić  / U POTRAZI ZA LOLITOM - Knjiga Maje Herman Sekulić, U potrazi za Lolitom, oksimoronskom snagom reality fiction-a, pruža egzemplarni model trans-modernističkog dela koja su u srpskoj književnosti retkost. Po idejnom sklopu književno-umetnički dubok, roman je napisan jednostavnim stilom i čita se u jednom dahu.

Pridružite nam se na našoj facebook stranici:
http://www.facebook.com/pages/Mali-Nemo-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a/150945418282109


RTS- IZDAVAŠTVO, PROGRAM:

Od 12 do 13 sati

Uključenje u program „Beograd 202“

Ponedeljak, 24. oktobar – Milica Stojković, „Bila sam svedok“ ili „Muzička produkcija RTB od 1976. do 1992. godine“

Grandiozno svedočenje o ovoj delatnosti naše kuće, novinski tekstovi dugogodišnje prve violine Simfonijskog orkestra RTB, a danas najstarijeg veb novinara.

Utorak, 25. oktobar – Goran Cvetković, „Godine gneva“, hronika
 
Pozorišne kritike koje dokazuju da i u našim programima postoje misaona žarišta koja ga uzdižu iznad proseka hroničarskog beleženja i analiziranja onoga što je naš kulturni život.

Sreda, 26. oktobar – Sava Vladislavić, „Tajna informacija o snazi i stanju Kineske države“ (pronašao, preveo i priredio Vladimir Davidović)

Prvi put na srpskom jeziku, posle 280 godine, spis koji je za potrebe Petra Velikog sačinio grof Sava Raguzinski, kod nas poznatiji kao junak jedinog romana Jovana Dučića.

Četvrtak, 27. oktobar  – Školski dan – Knjige za decu i osetljive

„Ljubav zvana radio, ili Ne glumi, Slobo“, Slobodana Stanišića, knjiga nagrađena nagradom „Neven“ za prošlu godinu, roman detinjstva, glume, prvih emotivnih nemira, mladalačkih razmišljanja o umetnosti...

„Male priče za velike snove“ Marka Karadžića, nastale po animiranoj seriji ovog autora.

„Voćna torta od povrća“ Dragana Aleksića, svojevrsna himna životu koju intoniraju voćke i povrćke našeg podneblja, čak i kad završe u loncu ili tegli na polici u špajzu.

Petak, 28. oktobar – Neda Valčić Lazović, „Sve što (ne) kažem, pogrešno je“, Savremeni svetski pisci

Knjiga razgovora sa svetskim i domaćim piscima, među kojima i tri nobelovca, u kojima se oni izjašnjavaju o pitanjima „života i literature“.


Od 13 do 17 sati

Autori ovim danima potpisuju knjige!

Akcija: Svakom kupcu – poklon-knjiga!!!


Tokom svih dana

- emitujemo snimak manifestacije „Praznik knjige“ održane 21. maja u organizaciji Redakcije za istoriografiju TV Beograd,

- reklamne spotove Milice Stojković za za koncerte ansambala Muzičke produkcije RTB iz perioda o kojem piše u njenoj knjizi

- epizode serije „Zaboravljeni umovi Srbije“ koje smo prošle godine poklonili  čitaocima NIN-a,

- crtane filmove Marka Karadžića po kojima je nastala knjiga „Male priče za velike snove“,

- razgovore iz serije „Savremeni svetski pisci“ sa dividija koji se dobija uz knjigu Nede Valčić Lazović,

- kao i kadrove iz serije „Selo gori...“


Gost-saizlagač na štandu RTS-a je „Kontrast studio“ koji je objavio knjigu Radoša Bajića „I tako...“, sentencije napisane u najboljoj tradiciji naše stvarnosne proze.

U ponedeljak, 24. oktobra, od 14.00 – Gostuju glumci – likovi iz serije „Selo gori...“: Miroljub Trošić Đoda i Aca Apostolović

U sredu, 26. oktobra, od 16 do 18 – Autor Radoš Bajić potpisuje knjigu „I tako...“, Selo gori, a baba se češlja, Gost na štandu RTS-a biće i Nedeljko Bajić

U petak, 28. oktobra, od 15 do 17, na štandu RTS-a biće glumci Nenad Okanović i Danica Todorović, poznatiji kao sin Dragan i njegova devojka u seriji „Selo gori...“ .