Veliki koncert posvećen jednoj od najharizmatičnijih jugoslovenskih grupa „Indeksi", nazvan po njihovom velikom hitu „Da sam ja netko", biće održan 16. oktobra u Sava centru, najavila je producentska kuća „Harlem S", organizator koncerta.
 
Ovo je treći koncert koji se poslednjih godina organizuje u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije. Prvi put će se u ulozi izvođača Indeksovih hitova u Beogradu pojaviti Arsen Dedić, koji na prethodnom koncertu u Zagrebu nije krio zadovoljstvo što se kroz pesmu prisetio prošlih vremena i nezaboravnog druženja sa legendarnim Davorinom Popovićem.
 
„Učestvovaću i na ovom koncertu u čast Davorinu i Indeksima, jer ih uvažavam kao muzičare. Bili su prekrasna grupa iz Sarajevske škole i razlikovali su se od ostalih iz tog perioda. Davorin i ja smo se družili do njegovog poslednjeg dana. Sa radošću i setom se sećam kada je Davorin otvorio malu birtiju u Brankovoj ulici. Nas dvojica smo tamo bili najčešči gosti, a može biti i trošitelji“ – ističe Arsen Dedić.
Arsen će u Sava centru pevati pesmu „Ti si mi bila naj, naj“ za koju je stihove napisao Duško Trifunović. Time, kaže, želi da se bar na nekoliko minuta vrati neko srećno vreme i da oda još jednu počast svojim velikim prijateljima čiji je rad itekako cenio – i Davorinu i Dušku.
 
„Davorin i ja smo prvi put nastupili zajedno pre bezbroj godina na Sajmištu u Novom Sadu i nakon toga smo svake godine nastupali na naturalnim zabavama u ondašnjim Domovima vojske. Bili smo zajedno i kada je bilo vreme panike u Sarajevu u onom nevoljnom vremenu. Pomogao sam i njemu i ostalima iz grupe i oko pasoša i izlaska iz Sarajeva u najgorem ratnom periodu“ – kaže Dedić.
     Na beogradskom koncertu Indeksove hitove, pored Dedića,  pevaće i Hari Varešanović, Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, Kaliopi, Neda Ukraden, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, Seid Memić Vajta, Zijo Valentino, Teška industrija, Irina Kapetanović i glumac Tarik Filipović.
 
Karte su u prodaji u Sava Centru i Bilet centru, po ceni od 1.500, 1900 i 2.300.