Ana Ivanović promoviše značaj čitanja i obrazovanja među decom
Nacionalna ambasadorka UNICEF-a susrela se sa učenicima osnovnih škola uključenih u program „Škola bez nasilja“

Beograd, 16. septembar 2011 – Ana Ivanović, poznata teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF-a, održala je danas javni čas sa učenicima iz deset osnovnih škola uključenih u program „Škola bez nasilja“ i  razgovarala sa decom o  značaj čitanja i obrazovanja. Druženje je održano u knjižari Delfi u Studentskom kulturnom centru gde je naša teniserka otkrila deci šta voli da čita, ko su njeni omiljeni pisci i uz koje knjige je odrastala.

„Čitalačke navike stvaraju se u detinjstvu. I danas se sećam onoga što sam pročitala kada sam bila dete. Mnoge knjige su imale veliki uticaj na moj život i na to kako sam rasla i  razvijala se. Ja sam imala sreću da imam slikovnice i knjige kod kuće. Strašno je, i nedopustivo, da u Srbiji i danas čak svako peto dete mlađe od pet godina nema ni jednu slikovnicu u kući“, rekla je Ana.
 
Ana je svakom od prisutnih učenika kao poklon uručila knjigu izdavačke kuće Laguna, a za uzvrat je od svakog deteta dobila obećanje da će redovno da čitaju i da stimulišu svoje vršnjake da otkrivaju nove knjige.

Izdavačka kuća Laguna darivala je svu prisutnu decu članskom kartom Kluba čitalaca knjige.

Ana Ivanović, imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a u Srbiji 2007. godine, podržava i promoviše program „Škola bez nasilja“. Svojim ličnim donacijama, Ana Ivanović je  omogućila da se 16 škola u Srbiji uključi u ovaj program  koji ima za cilj stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.