Guarnerius započinje svoju XI umetničku sezonu
SEPTEMBAR 2011.
Program kojim Centar lepih umetnosti Guarnerius započinje svoju XI umetničku sezonu, donosi još jedno upoznavanje domaće publike sa kulturom i tradicijom Japana

KONCERT I IZLOŽBA
Sreda, 14. septembar 2011. godine u 20 časova

Koncert
ČETIRI GODIŠNJA DOBA I IMPRESIJE IZ JAPANA
TAKASHI NAKAMURA, tenor i MISAKI KATO, klavir
i ženski hor grada Požarevca - "Barili"

Nakon izuzetno uspešnog koncerta koji je ugledni japanski tenor i dirigent Takaši Nakamura prošle godine održao u Guarneriusu, beogradska publika će imati novu priliku da ga čuje, ovoga puta zajedno sa mladom i višestruko nagrađivanom pijanistkinjom Misaki Kato.
Na programu koncerta je japanska muzika za tenor i klavir, solo klavir, kao i ženski hor i klavir, a veliki deo kompozicija će doživeti svoju srpsku premijeru.

Program:  Yamada, Bekku, Nakada, Nobutoki, Genda i drugi

Izložba
SVET NIHONGA, japanskog stila slikanja

Ove večeri u galeriji Guarneriusa će biti otvorena izložba grafika
poznatih japanskih umetnika, čija dela do sada nisu izlagana u Beogradu

Pokrovitelji projekta: AMBASADA JAPANA i Centar lepih umetnosti GUARNERIUS

TAKAŠI NAKAMURA (Takashi Nakamura), dirigent i operski pevač, rođen je 1975. godine u Nagoji (Japan). Studirao je solo pevanje, teoriju harmonije i muzikologiju na Aichi Prefectural University of Fine Arts and Music. Po završetku studija, dirigovao je brojnim amaterskim i profesionalnim orkestrima poput Kyoto Philharmonic Chamber Orchestra i Beethovenorchester Bonn.

Nakamura je takođe i operski pevač-tenor i ostvario je uloge u brojnim operama, a posebnu pažnju na svojim solističkim resitalima poklanja muzici japanskih autora, dok na njegovom repertoaru važno mesto zauzimaju i pesme nemačkih kompozitora, kao i duhovna muzika.

2010. godine je na poziv Ambasade Japana, održao tri izuzetno uspešna solo recitala u našoj zemlji, a takođe je i dirigovao ženskim horom grada Požarevca "Barili".

MISAKI KATO, pijanistkinja, rođena je u Osaki. Sa časovoma klavira počinje već u 4. godini. Završila je muzički odsek škole Yuhigaoka i trenutno je na višem klavirskom kursu Soai Univerziteta u Osaki.
Od brojnih nagrada koje je do sada osvojila, izdvajamo nagradu na 38. Kawai muzičkom takmičenju (2005), bila je finalista 18. Japanskog nacionalnog takmičenja u klasičnoj muzici (2008), a prošle godine je bila nagrađena i na 34. PTNA takmičenju pijanista.