ZU Apoteka Lilly drogerie uvele izdavanje lekova na e-recept
ZU Apoteka Lilly drogerie uključena je u pilot projekat Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koji hroničnim bolesnicima omogućava da elektronskim putem dobiju recept za propisanu terapiju za maksimalno šest meseci. „Ponosni smo što smo deo ovako velikog projekta koji će olakšati dostupnost lekova pacijentima sa hroničnim oboljenjima. Time ćemo stvoriti više vremena za posvećenu farmaceutsku uslugu i rad sa pacijentima, što vodi ka efikasnijoj primeni terapije“, istakla je Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly drogerie. 

Dodala: „Lekovi se mogu podizati u svim objektima ZU Apoteka Lilly drogerie, bez obzira na to gde ste prvi put podigli lek putem e-recepta.“

Zahvaljujući novom programu koji automatski pokreće pretragu elektronskih recepata skeniranjem barkoda sa zdravstvene knjižice, pacijenti će imati mogućnost da na veoma brz i jednostavan način dobiju od farmaceuta propisanu terapiju. 

Elektronski recepti od danas su dostupni u Domovima zdravlja u beogradskim opštinama Savski venac, Stari grad, Palilula, Vračar, Zvezdara, Voždovac, Zemun, Novi Beograd, Čukarica i Rakovica, a podizanje lekova u svim objektima ZU Apoteka Lilly drogerie, koje su već obeležene posebnim nalepnicama.