U Dečijem kulturnom centru, u nedelju 5. aprila, povodom ovogodišnjeg Uskrsa, biće organizovana humanitarna akcija dodeljivanja dva besplatna programa vantelesne oplodnje koju deveti put organizuje Specijalna bolnica „Beograd“. Akcija simbolično počinje u 5 do 12 (11.55h), kako bi se i na taj način ukazalo na nužnost pružanja podrške parovima koji šansu, da se ostvare kao roditelji, imaju jedino kroz program vantelesne oplodnje za koji najčešće nemaju dovoljno sredstava.

Bolnica „Beograd“ u svakoj humanitarnoj akciji tri puta godišnje izvlači jedan par kome dodeljuje besplatan program vantelesne oplodnje, a kao član „Baby kluba“ učestvuje i sa trećinom sredstava za svaku sledeću vantelesnu oplodnju koju podrži i neka druga organizacija, institucija ili preduzeće. Akciji se i ovog puta pridružio i „Miter international“, što znači da će i ovoga puta biti dodeljena dva besplatna programa.
Parovi koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji dodele besplatnih programa vantelesne oplodnje mogu se prijaviti do subote 4. aprila dežurnoj službi bolnice na telefone: +381 (0) 11 3282 742, +381 (0) 11 3282 864, od 0 do 24 sata. Parovi koji se prijave moraju lično prisustvovati izvlačenju, jer bolnica insistira na apsolutno transparentnom postupku.

Specijalni gosti – Goca Tržan i deca vantelesne oplodnje

Dva najsrećnija para će izvući naša popularna pevačica Goca Tržan koja učešćem u akciji i sama želi da doprinese razbijanju tabua koji na temu steriliteta još uvek postoje, kao i skretanju pažnje na temu koja ima veliki značaj u borbi za povećanje nataliteta.

O vantelesnoj oplodnji i sopstvenim iskustvima sa prisutnima će razgovarati specijalni gosti: porodica Deverdek koja je u prošlogodišnjoj uskršnjoj akciji dobila ovaj besplatni program, zahvaljujući kome danas imaju blizance, koji će se takođe pridružiti ovom događaju i jednogodišnji Luka, prva beba u Srbiji iz tzv. druge generacije vantelesne oplodnje. Njegova mama Aleksandra Stojanović je naime rođena pre 22 godine zahvaljujući programu VTO, koji je uradio tim Bolnice „Beograd“.