Vodeći drogerijski lanac dm drogerie markt produžio je rok za prijavu na konkurs „{ZAJEDNO} jedni za druge!“, u okviru kog će podržati projekte posvećene unapređenju fizičkog, mentalnog i menstrualnog zdravlja žena svih starosnih grupa. U godini kada obeležava 20 godina poslovanja u Srbiji, kompanija dm je u februaru pokrenula novi konkurs i poziva sve zainteresovane – udruženja, preduzetnike i javne ustanove – da se prijave u novom roku, do 15. marta. Kompanija dm će u okviru sveobuhvatne kampanje posvećene zdravlju žena podržati one koji ispunjavaju postavljene kriterijume i pružaju najviše dobrobiti za zajednicu, s fokusom na projekte  primarno usmerene na podsticanje zdravijeg načina života i prevenciju nastanka bolesti koje pogađaju žene, inicijative za podršku ženama, za fizičko, mentalno i menstrualno zdravlje žena, zdrav način starenja, kao i inovacije i edukacije povezane s tim.

„Ponosni smo što ovim potezom nastavljamo s kontinuiranom podrškom ženama i ohrabrujemo da se prijave svi zainteresovani koji žele da utiču na povećanje svesti o važnim pitanjima na temu unapređenja zdravlja žena. Cilj našeg konkursa je da podrškom projektima osnažimo širom Srbije žene koje se suočavaju s raznim izazovima, a ovo je samo jedna od aktivnosti kojom ćemo preduzeti konkretne korake zarad njihove dobrobiti“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

Pored konkursa, u okviru kog je otvorena nova kategorija – menstrualno zdravlje, kompanija je pokrenula i kampanju borbe protiv menstrualnog siromaštva, dugoročno dodatno umanjujući cene uložaka i tampona Jessa u okviru programa UVEK POVOLJNO. Ova inicijativa deo je šireg društvenog angažovanja kompanije da se na nacionalnom i regionalnom nivou utiče na redukovanje ove vrste siromaštva, uz poruku da osnovna higijena treba da bude dostupna svima, bez obzira na socijalni status.

Podsećamo, protekle godine na dm-ov konkurs „{ZAJEDNO} za bolje sutra“ pristiglo je oko 100 prijava projekata usmerenih na dobrobit, osnaživanje i unapređenje ženskog zdravlja. U toku je realizacija osam odabranih društveno odgovornih projekata i najboljih inicijativa raznih udruženja i organizacija – u vrednosti većoj od 10 miliona dinara.

Sve informacije o konkursu možete da pronađete na veb platformi dm-zajedno.rs