Viber slavi najveći događaj u fudbalu uvođenjem svojih korisnika u takmičarske vode – kroz zabavno i interaktivno prognoziranje koje pruža priliku za osvajanje vrednih nagrada! LUKSEMBURG, 17.novembar 2022. - Rakuten Viber, vodeća svetska aplikacija za privatnu i bezbednu razmenu poruka i glasovnu komunikaciju najavljuje pokretanje interaktivnih i gejmifikovanih funkcionalnosti vezanih za fudbal na svojoj platformi. Najatraktivnija i najzabavnija od njih svakako je igra prognoziranja koja ima za cilj da podstakne prijateljski duh takmičenja unutar privatnih ili grupnih razgovora. Pored toga što će pratiti njihove omiljene timove, korisničke prognoze će moći da se postave i na globalnu tabelu – sa koje će najboljima sledovati vredne nagrade. Fudbal je bez premca najpopularniji sport na svetu, uz milijarde obožavatelja koji ga prate u preko 200 zemalja. U slavu sporta i mogućnost da se kroz njega spajaju narodi i nacije iz svih delova sveta, Viber kroz ovu kampanju omogućava svojim korisnicima da pomno prate svaku utakmicu i ostvare zanimljivu međusobnu interakciju.

U svrsi da milionima korisnika svoje aplikacije omoguće da uživaju u svom omiljenom sportu – Viber će predstaviti podjednako zabavne navijačke AR Objektive, izražajni paket stikera obogaćen sportskim žargonom – i saradnju sa nekim od vodećih međunarodnih i domaćih sportskih medijskih Kanala na Viberu putem kojih će korisnici moći da prate sve najnovije vesti u međunarodnim fudbalskim takmičenjima. Ove nove funkcionalnosti će biti dostupne počevši od novembra – i razpoložive u naredna dva meseca.  

Dodatne funkcionalnosti koje Viber ovom prilikom predstavlja su:

• AR Objektivi: Viber će predstaviti dva AR Objektiva za prilike kada timovi postignu gol, tematske vizuelne okvire sa fudbalskim loptama – i još drugačijih popularnih prikaza.

• Gejmificirani Objektivi: Ovom spisku se pridodaje i gejmificirani Objektiv koji će korisnicima pružiti privid situacije u kojoj mogu da postignu gol.

• Stikeri: Novi paket stikera će predstaviti fudbalske vizuale i prateći fudbalski žargon u verzijama na engleskom i još 18 jezika među kojima je i srpski.  

• Viber Kanali: Devet renomiranih sportskih medijskih Viber Kanala će obezbediti to da obožavatelji fudbala imaju na raspolaganju najnovije izveštaje i informacije o svojim timovima.  

“Uz toliko puno strastvenih pratilaca fudbala širom sveta – i Viberovu globalnu korisničku publiku – želeli smo da omogućimo našim korisnicima da se uključe u najvažnija sportska zbivanja i ostanu međusobno povezani. Srećni smo što smo za ovu priliku obezbedili toliko puno različitih nagrada i interaktivnog sadržaja za naše korisnike”, izjavio je Atanas Rajkov, Viši direktor za razvoj na vodećim tržištima kompanije Rakuten Viber. “Na ovaj način će naši korisnici moći da prate nastupe i slave uspehe njihovih omiljenih timova – u društvu njihovih , članova porodice i kolega sa posla.

Razmenjivanje prognoza, saznavanje rezultata poslednjih utakmica ili proveravanje globalne tabele za prognoze će biti podjednako lako – kao svakodnevno otvaranje Vibera”, napominje on.