U skladu sa strateškim opredeljenjem da bude pouzdan partner u digitalnom svetu bez granica, mts je svojim korisnicima određene usluge učinio znatno dostupnijim pomoću servisa za digitalnu potvrdu ličnog identiteta, uz izvanredno korisničko iskustvo. Servis Digitalni onboarding i video identifikacija, razvijen u saradnji sa domaćom kompanijom Blinking, od sada je dostupan svim korisnicima putem platformi mts.rs, Selfcare portala i mobilne aplikacije Moj mts. Prve usluge koje će moći da se realizuju na ovaj način jesu Registracija pripejd broja, Deblokada Moj mts naloga i Ažuriranje ličnih podataka korisnika. Za pripejd korisnike ova novina može biti posebno značajna, pošto je najavljeno da će od naredne godine registracija pripejd broja biti obavezna. Tok identifikacije se sastoji iz dva povezana dela - digitalnog onboardinga, u kojem korisnik skenira lični dokument (ličnu kartu ili pasoš), fotografiše lice, unosi podatke o adresi i kontakt podatke, i video identifikacije, odnosno razgovora sa video operaterom kako bi se potvrdio identitet korisnika.

Nakon potvrde identiteta, zahtev se realizuje i korisnik se o tome obaveštava mejlom. Sam postupak je jednostavan, intuitivan i traje svega nekoliko munuta, bez odlaska u poslovnicu.

„Telekom Srbija uvek nastoji da svojim korisnicima pruži potpuno digitalno iskustvo, tako da je ovaj put u saradnji sa partnerima iz kompanije Blinking razvio servis video identifikacije koji im omogućava da se identifikuju onlajn, bez odlaska u poslovnicu. Kako će u narednom periodu biti neophodna registracija svih neregistrovanih pripejd brojeva, želeli smo da i na ovaj način pomognemo korisnicima da to ostvare brzo i lako, što je i smisao digitalnih servisa. Pored registracije pripejd broja, naši korisnici će pomoću novog servisa u prvoj fazi moći još da ažuriraju lične podatke i da zahtevaju deblokadu moj mts naloga“, izjavila je Ana Komnenović, direktorka Sektora za razvoj digitalnih kanala, digitalnih platformi i servisa Telekoma Srbija.

Partnerstvo sa kompanijom Blinking omogućava klijentima da provere i potvrde svoj identitet u potpunosti onlajn, čime se značajno unapređuje korisničko iskustvo. Proces traje samo nekoliko minuta, i korisnik ga može završiti sa bilo koje lokacije, u bilo kom trenutku - potrebno je samo da kod sebe ima uređaj sa kamerom i pristup internetu.

„Uvođenje našeg rešenja u ponudu servisa Telekoma Srbija obezbeđuje brz, jednostavan i siguran proces verifikacije identiteta korisnika putem onlajn kanala“, rekao je Miloš Milovanović, suosnivač i operativni direktor kompanije Blinking. „Siguran sam da će ovo partnerstvo rezultirati povećanjem zadovoljstva korisnika, smanjenjem rizika od prevara i unapređenjem efikasnosti poslovanja Telekoma Srbija. Takođe, očekujem da će Blinking Identify rešenje uskoro postati standard u telekomunikacionoj industriji“, dodao je on.

Predviđeno je da u doglednoj budućnosti bude proširen broj servisa koji će moći da se realizuju na ovaj inovativan način.