Prvi april mnogi vezuju za Međunarodni dan šale, a za domaću IT firmu Levi9 ovaj datum je važan zbog rođendana. Kada je 2005. godine osnovana ova kompanija, sa sedištem u Amsterdamu, prvi zaposleni IT inženjeri bili su u Novom Sadu. Sada ih ima oko 700, i deo su jednog od dva Delivery centra koliko ih ima u Srbiji. Tri kancelarije – u Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu – mesto su izbora za rad jer u Levi9 važi hibridni model. To je pristup usvojen nakon pandemije korona virusa i podrazumeva fleksibilnost u skladu sa potrebama kompanije, tima, ali i ličnim preferencijama. Od mnogih benefita koji su svojstveni za IT industriju, hibridni model često je na vrhu liste prioriteta. Misija koju Najneri imaju je da naprave vidljiv uticaj uz pomoć tehnologije, baš kao i kometa Shoemaker-Levy9 po kojoj kompanija nosi ime.

Ova kometa je, pre tačno 30 godina, udarila u Jupiter i ostavila iza sebe krater prečnika Zemlje. To je bila prva prilika da astronomi uz pomoć teleskopa u realnom vremenu vide sudar dva objekta Sunčevog sistema.

Podrška razvoju i promociji IT profesije važna je za Najnere od samog početka. Deljenje znanja, koje je u DNK poslovne kulture, tema je oko koje se često angažuju. Pored praksi za studente, tu su i raznoliki programi edukacije, kao što su Code9, MasterClass, 5 dana u oblacima. Eksterni meetup događaji u organizaciji kompanije rado su posećeni, a u poslednje 2 godine zajednica je – osim razmene znanja – na konferencijama 9Inspiration prikupila više od 2 miliona dinara za NURDOR.

Devetnaesti rođendan kompanije važan je i zbog novosti u vođstvu beogradskog Delivery centra, na čijem se čelu sada nalazi Mirjana Trobok.