Si Sposaitalia – milanska nedelja u belom
Na nedavno završenoj milanskoj nedelji mode za venčanja i svečane prilike Si Sposaitalia (6–9. april), koja podrazumeva i izložbe modnih detalja, cveća i dekoracije za venčanja, revije su održala najvažnija italijanska i međunarodna imena ove grane modne industrije. Naredna Si Sposaitalia Collezioni održaće se 5–8. aprila 2019. i biće dostupna isključivo velikim kupcima. Žene još kao devojčice zamišljaju sebe u predivnoj venčanici iz bajke, a izgleda da će nedelja mode u Milanu zadovoljiti snove iz detinjstva.Beli labud - Peter Langner 2019

Zaboravite na ekstravaganciju, neobične haljine u kojima se osećate čudno i neudobne venčanice u kojoj nijedna mlada ne može slobodno da pleše! Italijanske venčanice za 2018/2019. godinu donose pravu čaroliju, jer istovremeno izgledaju raskošno i jednostavno, elegantno i pristupačno, a mame osmeh svake dame koja planira venčanje.
 
Bele venčanice su uvek u trendu, ali ove godine monotoniju razbijaju pastelna roze, bež i prljavobela. Popularne se haljine sa tankim bratelama i širokom suknjom. Nezaobilazna čipka i dalje je nezamenljiva, a eleganciju daju ukrasi sa ukusom, poput nežnih cvetova i sitnih šljokica.

Ako ipak želite da izgledate kao mlada zavodnica koja ruši pravila, onda će vas venčanice sa kraćim delom suknje napred, a dužim nazad, ili sa velikom mašnom i nepravilnim preklopom potpuno osvojiti, kao i ideja Piter Lagnera - ekstravagantna venčanica od perja.