Otkrićemo vam 3 saveta pri odabiru haljina za deveruše. Ali prvo se moramo zapitati da li zaista želimo da se odličimo za tako nešto i koji su razlozi za to. Kada u životu dođu na red značajni događaji koji predstavljaju prekretnicu, žene često vole da se okruže svojim prijateljicama. Radost je veća kada se deli, a tenzija manja kada se dužnosti raspodele. Zato su tu deveruše, da podrže, pomognu, umire, ohrabre, posavetuju mladu, i da budu tu uz nju u svim momentima kada su potrebne. Venčanja i svi običaji koji ih odlikuju, menjaju se i unapređuju kroz vreme. Za razliku od nekih pređašnjih generacija svedoci smo ekspanzije globalizacije, a jedna od odlika iste je konzumiranje medijskog sadržaja koji dolazi sa raznih strana, a najvećim delom iz SAD. Gledanjem serija i filmova iz Amerike, konzumiranjem sadržaja sa interneta, polako se i u našu kulturu i običaje uvlače neki novi maniri koji do skora nisu bili svojstveni ovom podneblju ( momačko i devojačko veče, bridal shower, Noć veštica, određeni muzički pravci, razni drugi trendovi...)

U pravoslavlju npr, koje je većinski zastupljena religija naše zemlje, ne postoji nešto kao što su deveruše. Bar ne zvanično. Ali među ljudima se uvek javljaju neki maniri bliski ljudskoj prirodi, univerzalni, koji najčešće pokazuju koliko smo svi slični bez obzira kojoj nacionalnosti, religiji i kulturi pripadamo. Jedna od takvih tendencija jeste već pomenuta težnja žene da se okruži ženama u momentima koji su za nju značajni i predstavljaju prekretnicu.

Danas sve više postaje trend imati deveruše na venčanju. I kao što se ne dovode u pitanje ostali običaji koji vode poreklo sa drugih prostora, tako je danas sve više mladih ljudi otvoreno da gradi svoj lični izbor običaja sa kojima će se poigrati u osmišljavanju svoje ceremonije i organizovanju venčanja.

Sa željom mlade da uz nju budu deveruše neminovno se pojavljuje pitanje kako one treba da budu obučene da bi sve skupa izgledale lepo i skladno, ali i dovoljno vanvremenski, kako ne biste došli u situaciju da vam se za 20 godina deca smeju dok gledaju vaše fotografije sa venčanja. Dakle uz famozni izbor venčanice. Neizostavno će ići i izbor haljina za deveruše.

3 Saveta:

- Razmišljate dugoročno
- Posavetujte se sa prijateljicama
- Ne čekajte poslednji trenutak

Izvor: www.ludikamen.rs