Tradicionalno dešavanje pod nazivom Zeleni Utorak obogaćeno Art Festom održaće se u utorak 31.05. u Ada Mall shopping centru. Ovomesečno izdanje je katalizator za ponovnu izgradnju veze između naše dece i sveta ekologije i prirode. U Ada Mallu se trudimo da povežemo ključne inicijative koje promovišu dečiju igru kako bismo poboljšali dobrobit i razvoj dece, promovisali kreativnu igru i motivisali na novi način njihovu vezu sa prirodom. Radimo na tome da osnažimo, povežemo i razvijamo „zelenu“ svest koja vraća decu u svet mašte i iz nje stvara novu stvarnost. Od 15 do 17h u okviru ART FESTIVALa organizujemo specijalno takmičenje u kojem učestvuju osnovne škole Čukarice, Rakovice i Obrenovca. Kako umetnost, druženje i kreativnost oplemenjuju našu zajednicu, učenici starijih razreda će kroz umetnički izraz pokazati kako zamišljaju budućnost na temu „GRAD IZ MAŠTE“.

Cilj je da crteži učesnika prenesu optimistične poruke, prevazilazeći razlike u etničkoj pripadnosti, kulturi, jezku, pa čak i generacijama. Za učesnike programa Ada Mall je pripremio odgovarajuće poklone, a cela manifestacija pored glavnog momenta druženja ima faktor podrške obrazovnom sistemu gde radovi tri škole, koji budu od strane žirija izabrani kao najlepši, dobijaju donaciju za kupovinu neophodne opreme, od Ada mall-a. Najtraktivniji radovi biće nagrađeni donacijama koje će ADA MALL uplatiti školama učesnicama.

U okviru revijalnog programa učenici muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ održaće prigodan program.

Posebno skrećemo pažnju na redovan začin svakog ZELENOG UTORKA a to su specijalni popusti do 50% na kupovinu modela iz prolećnih i letnjih kolekcija.