Udruženje likovnih umetnika poziva sve zainteresovane mališane, mlade i njihove roditelje da nam se i u aprilu pridruže na na još jednoj ekološkoj likovnoj radionici u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj 37, Beograd. Radionica je u nedelju 28. aprila 2013 a vrata Galerije ULUS će biti širom otvorena za sve gradjane koji žele da se oprobaju u recikliranju, igri i druženju od 16 do 18 časova. Dobrodošli.

Mr Nataša Budimlija, slikarstvo je završila 1998. godine u klasi prof. Milice Stevanović na Fakultetu lkovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirala je  na istom fakultetu 2000. godine, u klasi prof. Anđelke Bojović. Član je ULUS-a od 1999. godine. Godine 1999. i 2000.  bila je dobitnik nagrade iz Fonda Petra Lubarde. Aktivno izlaže na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik.

Gost aprilske radionice
Imamo čast da će sa nama u nedelju 28. aprila  na radionici promišljati i tragati za lepotom poznati srpski slikar Veselin Banjević.

Umetnost kao pokretač društva
Ulus-ove likovne radionice su nastale početkom 2013. godine pri Udruženju likovnih umetnika Srbije sa sedištem u Beogradu. Osnovane su da bi kroz kreativan rad, druženje i zabavu pomogli razvijanje ekološke svesti kod dece od najranijeg detinjstva, kao i kreativan stav pojedinca, porodice i lokalne društvene zajednice po pitanju zaštite životne sredine.

Ciklus posvećen reciklaži se održava jedanput mesečno u galerijskim prostorima Udruženja do kraja 2013. godine, a po potrebi i više puta. Radionice su besplatne i nije potrebno prijavljivanje učesnika.

Udruženi možemo stvarati i oblikovati naš životni prostor
Radionice su osmišljene da okupe decu, njihove roditelje kao i sve zainteresovane građane da zajedno sa likovnim umetnicima učestvuju u kolektivnom stvaralačkom činu traganja za lepim. Kroz ostvarivanje zajedničkog rada materijalizujemo snagu kolektivnog zalaganja neophodnog za izazov razvrstavanja otpada radi uspešne reciklaže.

Pristupajući na zabavan način, provodimo decu kroz čitav ciklus procesa reciklaže. Deca su pozvana da donesu u galeriju odbačenu ambalažu i da u toku dva sata prave sa nama od tog materijala društvene igre. Na taj način želimo da doprinesemo stvaranju pozitivne društvene energije aktivno tragajući za ekološki održivim načinom života kroz proces ručnog stvaranja drugačijih, unikatnih, prijatnih i lepih predemeta za dečiju igru.
    
Darovanje
Igre napravljene na prva tri okupljanja radionica smo spremili kao poklon deci na lečenju u Institutu za majku i dete u Beogradu i u osnovnoškolskoj ustanovi u Zvečanu.

Naši gosti
Imamo i posebno zadovoljstvo da  27. aprila ugostimo Francuski institut u Srbiji iz Beograda koji će nam se pridružiti u radu radionica sa svojim Ateliers pour enfants u  stvaranju društvenih igara od recikliranog materijala.

Ovom prlikom zelimo da zahvalimo  profesorima Fakulteta likovnih umetnosti i njihovim studentima kao i djacima Dizajnerske škole u Beogradu na vedrom duhu koji su  doneli i podelili sa nama u martu na veselom druženju kroz umetničku reciklažu.  

Humanitarni rad
ULUS-ove likovne radionice učetsvuju u organizaciji humanitarne akcije Udruženja likovnih umetnika Srbije  "Stvarajte, darujte“ u okviru koje su  pokrenule inicijativu „ULUS za Tijanino srce" - humanitarna aukcijska prodaja na dan 25. aprila 2013 od 16 do 20 časova umetnički izrađenih uskršnjih jaja u ULUS-ovoj galeriji.    

Organizacioni odbor čine: Mr Nataša Budimlija, Mr Alina Gadomski Todorović i Prof Mr Vesna Knežević.

Posebno zahvaljujemo
Pri realizaciji programa imamo pomoć kolega članova našeg udruženja i drugih umetnika, kao i prijatelja, volontera Volonterskog servisa Opštine Stari Grad i drugih zainteresovanih pojedinaca koji nas podržavaju u ovom projektu.

Podršku nam pruža i Gradski zavod za javno zdravlje, centar "Halo Beba" i Centar za prava deteta.

Mozete nas pratiti na:
www.ulus-art.net