ŠUMATOVAČKA: MLADI PISCI U AKCIJI SA JASMINKOM PETROVIĆ
Književno-kreativno-istraživačke radionice za mlade uzrasta od dvanaest do osamnaest godina. Autorka i voditeljka radionica: Jasminka Petrović, spisateljica za decu i mlade. Radionice će biti u subotu od 12.00-13.30h. Postoji mogućnost formiranja nove grupe, koja bi radila takođe jednom nedeljno samo u drugom terminu od dva časa (2h 45 min) ukoliko se prijavi više polaznika/ca.

Cena: 30 € na dan uplate u dinarskoj vrednosti po srednjem kursu Narodne banke.

Šta radimo na radionicama?

- Čitamo, razmišljamo, razgovaramo, pišemo (a po potrebi glumimo, crtamo, vajamo…).

Teme koje obrađujemo na radionicama?

-Porodica, škola, ljubav, prijateljstvo, nasilje među vršnjacima, umetnost, priroda, ekologija, rodna ravnopravnost, društvene mreže… (i sve ono što se dogovorimo svi zajedno).

Koji su zadaci u ovim radionicama?

- Razvijanje mašte, kreativnog i kritičkog mišljenja, pospešivanje mladih na čitanje, uvežbavanje preciznog govora, razbijanje treme od javnog nastupa…
- Pisanje slobodnih formi, pisanje na zadate teme, poezija, kratka priča, književna kritika, ovladavanje novinskim veštinama (vest, intervju, reportaža), vođenje dnevnika, tekst u službi marketinga…

Koji je cilj radionica MLADI PISCI U AKCIJI?

- Podsticanje mladih da svoje ideje, emocije i razmišljanja artikulišu, verbalizuju, i na kraju ih pretoče u pisanu formu.

Ovaj proces rada jača njihovo samopouzdanje, budi pozitivna osećanja, uči ih istrajnosti, olakšava proces odrastanja i daje podršku za pismeno izražavanje, bez obzira čime će se jednog dana baviti.

Prijavljivanje putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..