Propeler - Majdanov dečiji festival
Počeo je prvi dečiji festival "Propeler" u organizaciji Dečijeg kulturnog centra "Majdan". Festival će trajati još dva dana na dve lokacije, u Kući kralja Petra i u DKC "Majdan" gde će deca uz direktan rad sa umetnicima i predavačima moći da razviju nove veštine i usvoje nova znanja. "Propeler" se realizuje u formi radionica i javnih prezentacija iz polja nauke, filma, književnosti, dizajna, savremenih medija, arhitekture i mnogih drugih.

Prvi dan najmlađi posetioci su imali priliku da dekorišu skulpturu Radoša Antonijevića (koja je postavljena u dvorištu DKC-a) i na taj način su doprineli vizuelnom identitetu skulpture-logoa Majdana.
Jedan od posećenijih programa su planetarijumske projekcije i predavanja astronomskog društva "Ruđer Bošković". Tokom projekcije posetioci su se upoznali sa osnovnim elementima nebeske sfere, sazvežđima i asterizmima, orijentacijom pomoću zvezda, kao i sa planetama sunčevog sistema, sve kroz demonstraciju i pitanja predavača i navođenje na samostalno zaključivanje.

U okviru Krokodokodila, deci su poznati pisci i ilustratori: Jasminka Petrović, Raša Popov, Bob Živković i Darko Macan na zabavan način razotkrivali  proces kreativne komunikacije i zajedničkog stvaranja književnog dela.

U naredna dva dana posetioce očekuju: Prirodnjački muzej,  Astronomsko društvo "Ruđer Bošković", Kids Patch, Proces - edukativna arhitektura, Kreativna radionica, Beogradski glas - škola pevanja Aleksandre Kovač, Beogradska kuhinja, Sportkids i mnogi drugi.

Više informacija o učešću i detaljan program može se pronaći na sajtu dkcmajdan.org.rs.
Festival će biti zatvoren 21. aprila, u 17:30h, u Kući kralja Petra, debatom o inovativnim pristupima u edukaciji dece i problemima sa kojima se susreću predavači i roditelji, a na koju će biti pozvani predavači, umetnici, pedagozi, psiholozi i roditelji, kao i svi učesnici festivala.