Prva u nizu radionica „Umeće roditeljstva“ održaće se 31. maja  u 18 časova u foajeu Malog pozorišta „Duško Radović“ i namenjena je roditeljima dece uzrasta do 12 godina. Autorka i voditeljka radionice je Svetlana Stjelja, specijalni pedagog sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i roditeljima. Predviđeno trajanje radionice je sat vremena, a  radionice su besplatne uz obaveznu najavu dolaska na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Program radionica „Umeće roditeljstva“ realizuje se zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. U cilju pružanja pomoći i podrške, prva radionica ciklusa „Umeće roditeljstva“, baviće se načinima i metodama sagledavanja, suočavanja, razumevanja i prevazilaženja aktuelne traumatične situacije. Interaktivnim pristupom kroz razgovor, pitanja, odgovore, analizu, tumačenja, vežbe, ideja i zadatak jesu da se roditeljima i deci otvori put ka što bezbolnijem vraćanju u svakodnevne tokove.

razgovorima, oslobađanjem i deljenjem traumatičnog iskustva, ova radionica kroz različite metode komunikacije usmeriće roditelje da na adekvatan način pristupe deci i njihovom sagledavanju trenutne situacije.

Autorka i voditeljka radionice

Svetlana Stjelja, po zanimanju specijalni pedagog, završila je studije Defektološkog fakulteta u Beogradu, smer Maloletnička delikvencija i prevencija. Prvu deceniju svog rada posvećuje korisnicima Doma za decu bez roditelja u Banji Кoviljači, nakon čega dvadeset jednu godinu provodi u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“ Palilula u Timu razvojnog savetovališta za decu i mlade. Tokom svog višedecenijskog rada stekla je iskustvo u individualnom i grupnom radu sa decom i roditeljima. Кroz dve jednogodišnje edukacije u okviru Instituta za mentalno zdravlje, dodatno se usavršila u oblastima mentalne higijene razvojnog doba i reedukacije psihomotorike, a stečeno znanje aktivno primenjuje