"HILJADU GOLOVA ZA HILJADU DEČJIH OSMEHA"  - Trofej Studentskog grada 2013
U želji da što više dece odvoji od poroka i usmeri na zdrav sportski život, najbolja škola rukometa u zemlji, Univerzitetski rukometni klub "Studentski grad", uz podršku Rukometnog saveza Beograda već četvrtu godinu zaredom organizuje najmasovnije klupsko rukometno takmičenje za dečake rođene 2001. i 2002. godine. Pod sloganom "Hiljadu golova za hiljadu dečjih osmeha", nekoliko stotina mališana podeljenih u 15 timova, takmičiće se 30. i 31. avgusta u Hali sportova na Novom Beogradu, gde će odigrati ukupno 30 utakmica.

Svi zainteresovani vršnjaci koji bi voleli da nauče da igraju rukomet, pozvani su da im se zajedno sa svojim roditeljima pridruže tokom oba dana takmičenja od 14 časova, kada će biti u prilici da se druže sa ekipom prvotimaca i trenera, koji će ih uvesti u osnovne elemente rukometne igre.

"Od osnivanja kluba, naša želja je da što više mališana uvedemo u sport i izvedemo na put zdravog i kvalitetnog odrastanja, što je preduslov da ta deca sutra izrastu u zdrave i još kvalitetnije ljude. Zbog savremenog načina života, danas je možda i više nego ikada neophodno da svaki klub, svaka sportska organizacija, institucija i u krajnjem svaki roditelj, utiču na decu da počnu da se bave sportom, a koji sport će deca odabrati, to je najmanje važno", rekao je Milorad Šolević, predsednik URK Studentski grad.
Ove godine, nestrpljivi da pokažu koliko su napredovali tokom protekle sezone, za Trofej Studentskog grada 2013 nadmetaće se mališani iz rukometnih klubova Partizan, Crvena Zvezda, Novi Beograd, Kolubara, Rukobel, SKBG, Studentski grad, Rakovica, Metalac i Smederevo, što će ujedno biti i najbolje zagrevanje pred polazak u školu i početak nove takmičarske sezone naših malih-velikih rukometaša.