U  Galeriju stiže Čarobnjački svet (Wizarding World). Od petka, 10. marta, do nedelje, 9. aprila, posetioci najvećeg šoping centra u regionu imaće priliku da istraže očaravajuće tematske sadržaje inspirisane kultnim scenama iz čuvenog serijala filmova o Hariju Poteru. Harry Potter: Istraži Hogvorts kroz Galeriju je rezultat odlične saradnje između Warner Bros. Themed Entertainment, Galerije i EventBox-a. Ovo je idealna prilika da se proslavi Čarobnjački svet. Odmah po ulasku u tematski park, posetioci će moći da vide fantastičnu repliku Hogvorts ekspres voza, da razgledaju Hagridovu kolibu, kao i da se oprobaju u igri inspirisanoj bacanjem kvafl lopte i kvidičom. Posetioci će takođe moći da uživaju u neverovatnim prizorima istražujući vinjetu inspirisanu Zabranjenom šumom i fotografišu se sa magičnim stvorenjima skrivenim u drveću.

Obožavaoci će u magičnom putovanju kroz Hogvorts imati priliku i da briljiraju u trivia kvizu, pokažu talenat na časovima valcera ili učestvuju na Maskenbalu čarobnjaka.

Takmičenje u trivia kvizu biće održano svakog vikenda u tri termina – 11. i 12. marta od 13.30, 18. i 19. marta od 17 časova i 25. i 26. marta od 19.30. Časovi valcera će takođe biti organizovani vikendima u tri navrata: 11. i 12. marta u 13 časova, 18. i 19. marta u 16.30 i 25. i 26. marta u 19 časova. Maskenbal čarobnjaka za najvernije ljubitelje Harija Potera biće organizovan u subotu, 1. aprila, sa početkom u 17.30.

Na Gradskom trgu, obožavaoci Harija Potera i Hogvorts škole magije imaće priliku da se fotografišu pored 3D tematskog, artističkog murala, koji je delo renomiranih umetnika ateljea Marija i Stevan Soln Marg & Wunste.

Članove Galerijinog programa lojalnosti očekuje još jedno iznenađenje na izlazu iz tematskog parka, pa će posetioci koji budu skenirali QR kod moći da odigraju kviz znanja „Koliko dobro poznaješ Hari Poter svet“ na aplikaciji, uz priliku da osvoje do 25.000 bodova koji se mogu konvertovati u e-vaučere za naredne kupovine u Galeriji.

Korisnici Dunav osiguranja, kartica Alta banke i Yettel aplikacije imaće šansu da osvoje Hogvorts pasoše u posebnim kampanjama partnera projekta (količine su ograničene).

Za najvernije fanove Harija Potera Cineplexx Galerija priprema veliki Hari Poter maraton, pa tokom marta i aprila ne propustite priliku da posetite bioskop i prisetite se svih avantura najpopularnijeg mladog čarobnjaka po promotivnim cenama od 500 dinara za pojedinačne filmove, kao i od 3.500 dinara za paket od svih osam filmova.

Radno vreme Galerije je svakog dana od 10 do 22 časa, a Harry Potter: Istraži Hogvorts kroz Galeriju će tokom celokupnog trajanja biti otvoren za posetioce od 13 do 21 čas , bez mogućnosti zakazivanja termina, na tri lokacije: Kula trg u prizemlju, Savski trg i Gradski trg na 1. spratu.

Ulaz u tematski park Harry Potter: Istraži Hogvorts kroz Galeriju je slobodan za posetioce i porodice koje čine do četiri člana, uz račune u iznosu od 5.000 dinara skenirane na Galerija aplikaciji (pojedinačno ili zbirno) za kupovine iz Galerije obavljene u jednom danu, tokom perioda trajanja manifestacije. Zlatni članovi Galerijinog programa lojalnosti dobijaju duple bodove skeniranjem QR koda na registracionim pultovima za skenirane račune u danu preuzimanja Hogvorts pasoša za Harry Potter: Istraži Hogvorts kroz Galeriju. Više informacija o uslovima i pravilima programa dostupno je na linku.

O kompaniji Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment (WBDGTE),

Warner Bros. Discovery Global Brands and Experiences, koji je deo Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment (WBDGTE)  je svetski lider u kreiranju, razvijanju i licenciranju zabave zasnovane na lokaciji, događajima uživo, izložbama i iskustvima u tematskim parkovima na osnovu franšiza Warner Bros. priča i likova iz filmskih, televizijskih, animiranih i gejming studija kao što su Warner Bros., HBO, Discovery, DC, Cartoon Network. WBDGTE je dom revolucionarnih lokacija Čarobnjački svet Harija Potera (the Wizarding World of Harry Potter) u Universal tematskim parkovima širom sveta, Warner Bros. WB Abu Dhabi, The WB Abu Dhabi, The FRIENDS Experience, The Game of Thrones Studio Tour i bezbrojnim drugim iskustvima inspirisanim poznatim serijalima Čarobnjački svet (The Wizarding World), Di-SI (DC), Šašava družina (Looney Tunes), Skubi Du (Scooby-Doo), Igra prestola (Game of Thrones), Prijatelji (FRIENDS) kao i mnogim drugim ostvarenjima. Sa najboljim partnerima u klasi, WBDGTE omogućava obožavaocima širom sveta da fizički dožive svoje omiljene brendove i franšize.

O Čarobnjačkom svetu (Wizarding World):

U godinama otkako je Hari Poter prebačen sa Kings Kros stanice na peron devet i tri četvrtine, njegove neverovatne avanture ostavile su jedinstven i trajan trag u popularnoj kulturi. Osam blokbaster filmova o Hariju Poteru zasnovanih na originalnim pričama J.K. Rouling su oživeli magične priče i učinili da danas Čarobnjački svet (Wizarding World) bude prepoznat kao jedan od najomiljenijih brendova na svetu.

Predstavljajući prostran međusobno povezani univerzum, Wizarding World uključuje i tri epska filma Fantastične zveri, Hari Poter i ukleto dete – višestruko nagrađivanu scensku igru, najsavremenije video i mobilne igre Portkey Games-a, inovativne potrošačke proizvode , uzbudljivu zabavu uživo (uključujući četiri tematska parka) i zanimljive izložbe.

Ovaj prošireni portfolio obilazaka Wizarding World-a i maloprodaje u vlasništvu Warner Bros-a takođe uključuje vodeći Harry Potter New York, Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, Warner Bros. Studio Tour Tokyo, i Platform 9 3⁄4 maloprodajne prodavnice.

Svet čarobnjaka nastavlja da se razvija kako bi obožavaocima Harija Potera pružio inovativne i uzbudljive načine da ga dožive. Za svetsku zajednicu obožavalaca, kao i za generacije koje dolaze, posetioci su dobrodošli da ga istraže i otkriju magiju.

WIZARDING WORLD i svi povezani žigovi, likovi, imena i oznake su © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Prava objavljivanja © JKR. (s23)