Otvaranje  u utorak, 21. decembra 2021. u 18 sati, galerija  ,,STEPENIŠTE“ - O samim radionicama i radu, Vanja Đorđević, voditelj kreativnih radionica Baušumova i Šareni tabani,  kaže: Posebno me raduje što ćemo i ove godine uživati u izložbi dečijih likovnih radova. Naši najmlađi i najmiliji polaznici svojim raznobojnim crtežima uveseljavaju ovaj događaj. Na inspirativan i originalan način na crtežima deca likovno izražavaju svoje misli, ideje,doživljaje... Likovna umetnosti neodoljivo osvaja svako dete i donosi mu najveća zadovoljstva, saznanja i radosti. Sva draž i suština dečijih likovnih radionica u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, jeste  u zadovoljavanju dečije potrebe za slobodnim izražavanjem utisaka i doživljaja.

Kroz likovne radionice na zanimljivi, ne nametljiv način upoznaju oblike, linije, boje... Saznanje da sve što vidi može i da nacrta, neobično oduševljava dete. U crtežima više kaže o sebi i svojoj okolini, nego što je u mogućnosti dao svemu tome ispriča usmeno. Crtanje, slikanje i vajanjeje spontana aktivnost iz koje neprestano izrastaju Stvaralačke snage deteta, njegova inicijativa, volja, samostalnost, spretnosti Upornost usavlađivanju postavljenih zadataka. Dečije stvaralaštvo javlja se u samom procesu likovnog rada, za koje dete ima ljubavi i smisla.Takvim odnosom prema likovnom stvaranju, kod dece razvija stvaralačku i samostalnu ličnost, a te osobine su dragocene za bolji i napredniji život. Pored toga što uživaju u samom procesu stvaralačkog rada, ozbiljnu pažnju obraćaju produktima svoga rada, brinu se o njihovom kvalitetu, obliku i sadržini.

Bez umetnosti život bi bio monoton i štur, osećanja bi zakržljala i time dovela do duhovne neuravnoteženosti ljudskog roda.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana, u okviru rada galerije, uz poštovanje svih epidemioloških mera sve  do kraja januara 2021.g.

Dobrodošli ste da pogledate radove polaznika dečjih radionica Šumatovačke 2020/2021.