Fondacija Novak Đoković ponosno najavljuje svoju prvu regionalnu konferenciju o roditeljstvu, koja će se održati 10. maja u mts Dvorani, pod nazivom “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice”. Nakon inspirativnih i veoma posećenih gostovanja dr Šefali i dr Gabora Matea, Fondacija Novak Đoković je odlučila da okupi domaće i regionalne stručnjake koji će deliti svoje dragoceno znanje, veštine i iskustva na temu roditeljstva, ranog razvoja i adolescencije. Ovaj događaj za cilj ima pružanje platforme za razmenu različitih pristupa roditeljstvu kroz interaktivna predavanja i diskusije sa stručnjacima, praktičarima, istraživačima i predstavnicima organizacija i institucija, kako bi se kroz sve aspekte roditeljstva, od prenatalnog perioda do adolescencije, sagledala ova kompleksna uloga iz različitih perspektiva.

Prihod od konferencije namenjen je adaptaciji vrtića u Užicu, kako bi se proširio njegov kapacitet i što veći broj mališana imao mesto u jaslenim grupama. Time se dodatno približavamo ostvarenju misije Fondacije Novak Đoković da do 2030. godine svako dete u Srbiji ima mesto u vrtiću.

Među predavačima će biti neki od najvećih domaćih i regionalnih stručnjaka iz oblasti psihologije, medicine, psihoterapije, sporta i drugih relevantnih disciplina, poput Vladimira Borovnice, dr Aleksandra Misojčića, prof. dr Nirvane Pištoljević, Smiljane Grujić, Vesne Brzev-Ćurčić, dr Biljane Pirgić, Igora Jurića, Ksenije Krstić, Dobrinke Kuzmanović i mnogih drugih. Oni će predstaviti primere uspešnih praksi i programa za roditelje, pružajući uvid u rad sa decom u svim fazama njihovog razvoja.

Konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” sastoji se od dva celodnevna programa – Rani razvoj, koji će se odvijati od 9:30 do 18h u velikoj sali, kao i Odgajanje tinejdžera, koji se dešava u istom periodu u sali broj 6. Osim toga, tokom celog dana u različitim terminima (detalji dostupni na sajtu Fondacije) održavaće se i interaktivne radionice, gde će predavači raditi sa manjim grupama na teme za koje su eksperti.

Program konferencije namenjen je pre svega stručnjacima – psiholozima, pedagozima, vaspitačima, nastavnicima, učiteljima, profesorima, logopedima, defektolozima, medicinskim i socijalnim radnicima – ali i roditeljima i svim brižnim osobama dece u ranom razvoju i/ili adolescenciji, i kao takav akreditovan je od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i priznat kao oblik stalnog stručnog usavršavanja, te će svi koji prisustvuju programu Rani razvoj ili Odgajanje tinejdžera dobiti sertifikat.

Cene karata za rane prijave snižene su do 8. aprila za programe Rani razvoj i Odgajanje tinejdžera, a dostupne su za kupovinu na sajtu Tickets.rs >>.