U obnovljenom ambijentu pozorišta lutaka „Pinokio“, čije je opremanje omogućila Fondacija Novak Đoković, 300 mališana uživalo je u posebnom izvođenju predstave „Snežana i sedam patuljaka“. Povodom Svetskog dana pozorišta, Fondacija Novak Đoković se udružila sa Pozorištem lutaka „Pinokio“, kako bi organizovali posebno izvođenje predstave „Snežana i sedam patuljaka“ za 300 mališana. Ovim događajem Fondacija Novak Đoković i „Pinokio“ nastavljaju uspešnu saradnju, nakon što je Fondacija podržala jedino pozorište lutaka u Beogradu donacijom od više od 8 miliona dinara, što je omogućilo renoviranje i opremanje sale u kojoj je danas odigrana predstava „Snežana i sedam patuljaka“, po tekstu Ljubivoja Ršumovića.

Fondacija Novak Đoković ostaje istrajna u svojim nastojanjima da podrži ustanove važne za rani razvoj. “Važno je da se deca od najranijeg uzrasta izlažu što kvalitetnijem sadržaju, a pozorište im u tome pomaže, doprinosi razvoju mašte kod mališana i čini da sanjaju sve veće snove.

A Fondacija Novak Đoković veruje u njihove snove i posvećeni smo tome da pomognemo da se oni i ostvaruju”, rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

“Kada sam došao u Pozorište lutaka Pinokio, jedna od prvih saradnji bila je baš sa Fondacijom Novak Đoković, uz pomoć koje je, ugradnjom novih sedišta, sala pozorišta dobi-la novi i vedriji izgled. Drago mi je što naša saradnja i dalje traje i što danas zajedno pro-slavljamo Svetski dan pozorišta”, kaže Vladan Đurković, direktor pozorišta lutaka Pinokio.

“Najlepše je, ali i najteže igrati a decu, jer su oni najiskrenija i najstroža publika, njih nikada ne možete da prevarite”, rekla je glumica Brankica Sebastijanović