Čast nam je da Vas obavestimo da u nedelju, 20, juna od 19 sati u KROKODILovom Centru organizujemo svečanu dobrotvornu večeru. Sakupljeni prihod iskoristiće se da bi se soba za dijalizu intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” opremila s tri laptopa i dva televizora a u slučaju da donacije premaše planiran iznos od 200.000 dinara i poneki kindle čitač. Ovo je neophodno kako bi se deci s dijagnozom teškog hroničnog oštećenja bubrega koja prolaze kroz akutni program dijalize u obliku kontinuirane danonoćne zamene bubrežne funkcije omogućilo uživanje u kulturnim i zabavnim sadržajima koje prate svi njihovi vršnjaci te im se time ulepšalo, olakšalo i ujedno obogatilo vreme provedeno na dijalizi. Svako ko rezerviše mesto na ovoj dobrotvornoj večeri može da bira jedan od dva jedinstvena menija (posni i gurmanski) koja je samo za ovu priliku pripremio naš kuvar, Davor Zuka.

U toku večeri, pisac Vladimir Arsenijević će, zajedno s bendom koji pored njega (vokal, gitara, udaraljke), čine pijanistkinja Sara Mandić i vokalna solistkinja Jana Aleksić, izvoditi nesvakidašnje obrade legendarnih džez, sving, kantri i bluz numera, a u njihovom eklektičnom repertoaru biće i raznih iznenađenja. Kao gosti, bendu će se pridružiti i violinistkinja Jelena Funtek, flautistkinja Mina Cvetković, bubnjar Damjan Aleksić i VJ/DJ Milan Adnađ.
 
Radmila Petrović i Milica Vučković spadaju među najistaknutije mlade autorke današnjice. Na našoj dobrotvornoj večeri, ove dve talentovane spisateljice čitaće izbor iz svoje poezije i time doprineti ovoj dobrotvornoj aktivnosti.
 
U okviru večeri, takođe, pozvaćemo sve prisutne da učestvuju u prodajnoj aukciji umetničkih radova vizuelnih umetnica i umetnika čija su dela izlagana u KROKODILovom Centru. Reč je o printovima i grafikama autora kao što su Igor Kordej, Biljana Đurđević, Valentina Broštean, Jelena Milićević, Dušan Lilić i Erna Paljevac.
 
Broj karata za ovo veče je ograničen na dvadeset i tri. Svoje mesto obezbedite tako što ćete poslati svoje lične podatke kao i odabir menija na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a mi ćemo vam poslati instrukcije za uplatu donacije.
 
POSNI MENI
 
Predjelo: tunjevina pržena sa susamom u terijaki sosu
Glavno jelo: losos sa limunom i sezonskim povrćem u sosu od đumbira
Desert
 
GURMANSKI MENI
 
Predjelo: prolećne rolnice sa junetinom i povrćem i sosom od slatkog čilija
Glavno jelo: marinirani juneći odrezak sa sezonskim povrćem i sosom od tartufa i crvenog vina
Desert
 
Našoj dobrotvornoj večeri i ove godine se priključila i spisateljica Mirjana Đurđević! Mirjana je među ponosnim vlasnicima Patkovog vinograda a u okviru naše dobrotvorne večere imaćete priliku da probate neka od njihovih najpoznatijih belih vina sa geografskim poreklom kao što su Geppeto, Knez Miškin i Majstor i Margarita.

Unapred veliko hvala što ćete razmotriti da budete deo ovog humanitarnog događaja i što ćete ovu informaciju podeliti sa svojim prijateljima.