DECA POMAŽU DECI: RAM ZA RADOSNIJE SUTRA
Sada već tradicionalni ciklus kreativnih radionica „Deca pomažu deci“ popularne modne dizajnerke Suzane Perić, ovoga puta održan je u Boru. Kreatorka i njen tim posetili su Dnevni boravak za decu i osobe sa intelektualnim smetnjama u razvoju "Mozaik" u ovom gradu Istočne Srbije. Korisnicima ove ustanove najpre se obratio gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić koji je istakao značaj ovakvih centara za razvoj mališana koji se u nekoj meri razlikuju od većine svojih vršnjaka. Potom je korisnike boravka i prisutne pozdravila dizajnerka i autorka ciklusa ovih kreativnih radionica Suzana Perić. Ona je istakla da svaki susret sa mališanima na nju ostavlja snažan trag i dodatno je podstakne da se i u budućnosti trudi da sa svojim radionicama poseti što više dece i obezbedi im prijatno druženje i kreativno okruženje.

„Nadam se da ćete uživati i zabaviti se izrađujući i ukrašavajući ramove za fotografije koje smo vam pripremili. Oslobodite svoju maštu i budite što kreativniji“, ohrabrila je Suzana okupljene mališane. Pre nego što je radionica zvanično počela, obratio im se i čelnik ove ustanove Saša Đorđević, koji je poželeo dobrodošlicu gostima kao i roditeljima mališana koji su korisnici ovog Dnevnog boravka, a potom je pozvao decu da uživaju u radionici, ali i muzičkom programu koji je izveo hor Kulturnog centra Bora.

Pre posete Boru, Suzana Perić sa svojim radionicama posetila je ustanove za decu sa posebnim potrebama u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Vršcu, a u predstojećem periodu obići će i druge gradove širom Srbije.

Autor fotografija Ivan Mitorvić